ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση του Erasmus Mundus Joint Master Degree

0

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου του Πανεπιστημίου Κρήτης πραγματοποιήθηκε η εναρκτήριος εκδήλωση (launch) του Διεθνούς από Κοινού Μεταπτυχιακού (Erasmus Mundus Joint Master) Resilience in Educational Contexts (Ψυχική Ανθεκτικότητα σε Εκπαιδευτικά Πλαίσια). Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης και πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες παρακολούθησαν την εκδήλωση που έγινε στο κεντρικό αμφιθέατρο Δ7.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και το χαιρετισμό τους οι: Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης,  Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Κρήτης,

Καθηγητής Οδυσσέας Ζώρας,  Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης

Καθηγητής Μιχαήλ Παυλίδης, Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης

Καθηγητής Γιώργος Κοσιώρης, Αντιπρύτανης  Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας

Καθηγητής Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, Αντιπρύτανης  Οικονομικών και Υποδομών

Καθηγητής Δημήτρης Μυλωνάκης, Αντιπρύτανης Προγραμματισμού, Διοικητικών Υποθέσεων, και Φοιτητικής Μέριμνας

Αναπλ. Καθηγητής Θεόδωρος Ελευθεράκης, Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν διαμέσου zoom και οι εξής καθηγητές

Carmel Cefai (Συντονιστής του Εrasmus Mundus), University of Malta

Celeste Simoes, University of Lisbon και  

Adina Colomeschi (Stefan Cel Mare at Suceava University, Romania)

 

Η εκδήλωση έκλεισε με τις ομιλίες του κ. Αναστασίου Ματσόπουλου (Επιστημονικού Υπεύθυνου για το Πανεπιστήμιο Κρήτης) και της κας Σοφίας Τριλίβα οι οποίοι και έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες για την οργάνωση και το πρόγραμμα σπουδών του Erasmus Mundus Joint Master και κατέθεσαν μια σφαιρική προσέγγιση για το θέμα της ψυχικής ανθεκτικότητας με εφαρμογές στην Εκπαίδευση και στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Στο τέλος   έγινε συζήτηση για την Ψυχική Ανθεκτικότητα και τις εφαρμογές της στην εκπαίδευση και απαντήθηκαν οι ερωτήσεις του κοινού.

 

Οι ξένοι φοιτητές του Εrasmus Mundus Joint Master (Resilience in Educational Contexts) θα βρίσκονται για όλο το εαρινό εξάμηνο 2024 στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου, όπου θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα του Erasmus Mundus με διδάσκοντες από το  Πανεπιστήμιο Κρήτης αλλά  και άλλους Έλληνες και ξένους καθηγητές από Καναδά, Νότια Αφρική, Σουηδία, Πορτογαλία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ