ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αγαπητέ μου Νικόλα..

0

Μπορεί να μας ξέχασαν όλοι, όλες και όλα. Μπορεί προχθές να μας άφησε και ο Άγιος Φεβρουάριος και να μας παρέλαβε ο παλουκοκάφτης Μάρτης με ηλιόλουστες μέρες στην αρχή του. 

Κι έτσι με απλωμένα τραπεζάκια  στην Σοχώρα τούτες τις μέρες, οι σταθεροί και μόνιμοι πελάτες της ξεσκάρισαν, σαν χοχλιδάκια, μετά από το κατακέρι και άραξαν σε ένα από τα στέκια τους πάνω στην Πλατεία!!!

ΣΟΧΩ στην ΣΟΧΏΡΑ μάγκα μου λοιπόν!!!

Να βρίσκεις φίλους παιδικούς από το πουθενά που δεν λένε να "ξεκολλήσουν" από εδώ... Από την παλιά τους γειτονιά. Να εισπράττουν "κατακούτελα" και λαίμαργα τον ζωοφόρο ήλιο του Φλεβάρη ανάμεσα από το γήπεδο και το κτίριο της Νομαρχίας. Να αρνούνται με παιδικό πείσμα να μετακομίσουν σε άλλες πιάτσες και σε άλλες ρεμίζες!!!

Και ας είναι ξεχασμένη από τους τοπικούς θεσμούς και τους "μαέστρους" της Πολιτείας η γειτονιά τους...

Η Γεσθημανή τους!!!

Τούτοι οι "πελάτες", αν με άσπρα και λίγα μαλλιά... θυμούνται ακόμα, όλους εκείνους τους προύχοντες, όταν κλώτσησαν το πρώτο τόπι τους στην Πλατεία και όταν μάτωσαν τα γόνατα τους στο κόκκινο χώμα του Γηπέδου. Δεν τους ξεχνούν, αν και χρόνια τώρα, η περιοχή τους  στις ημέρες των Απόκρεω, μένει ξεχασμένη από αποκριάτικους στολισμούς, γιορτινές δράσεις και δρώμενα. Πολύχρωμα φώτα και ήχους σε ρυθμούς Μάμπο και Σάμπα. Τα παράπονα καμιά φορά περισσεύουν και αντηχούν από το ΣΟΧΩ μέχρι του ΑΝΤΑΡΤΗ ως..."Ηχοι Ανοχής"!!!

Όμως η λαϊκή προέλευση τους και η κουλτούρα που κουβαλούν χρόνια τώρα στις πλάτες τους, δεν τους επιτρέπουν να βγουν στην "ζητιανιά" μα ούτε στην "μπουγάδα" του... παρακαλώ περάστε κι από 'δώ!!!

Απαιτούν και θέλουν η γειτονιά τους να έχει την ίδια φροντίδα και προσοχή όπως έχουν όλες οι γειτονιές της πόλης.

Και αφού παραπονέθηκαν έως... εντόνως. Και αφού  είπαν τα "κάλαντα" του Φλεβάρη στους αρμόδιους, ο Μήτσος έκανε την αρχή.:

- Ελένη...Ένα καραφάκι τσικουδιά!!!

Και τότε και από εκεί ξεκινήσανε όλα.

Κοκκινέλι ο Κώστας με τον Γιάννη. Άσπρο και δροσερό ο Νίκος με τον Μανώλη... Ρακί Μυλοποτάμου ο Σπύρος αντάμα με τον Ψίλο!!!

Φέρνε εσύ Γιώργη κι όλα θα φτιάξουνε μια μέρα!!! Άλλωστε το Καλοκαίρι δεν είναι μακριά και τότε όλοι τους: ΣΟΧΩ και ΣΟΧΩΡΑ θα λένε...

Και όλοι τους θα θένε!!!

 

Για την Ιστορία:

Πρώτο τραπέζι. (αριστερά)

Μήτσος Κοντύλης- Νίκος Παπαδάκης

Κώστας Αραμπατζόγλου- Γιαν. Δεσπότης

Δεύτερο τραπέζι (δεξιά)

Σπύρος Κουλουριώτης- Νίκος Ψιλάκης

Γιώργης Ματθαιουδάκης 

Μ.Θ.Κ

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ