ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης: Εντυπωσιακά «έπεσε η αυλαία» των μαθημάτων

0

 Στην κατάμεστη Πλατεία Μικρασιατών του ιστορικού κέντρου, έπεσε η αυλαία των φετινών μαθημάτων της σχολής χορού του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης στο Ρέθυμνο, την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024.

Η μεγάλη αυτή γιορτή στήθηκε στην πλατεία Μικρασιάτών στο ιστορικό κέντρο του Ρεθύμνου με αφορμή το τέλος των μαθημάτων της χρονιάς.

Η γιορτή ξεκίνησε με τον δάσκαλο λύρας και μαντολίνου Τζανή Τζανιδάκη και τους μαθητές του και στη συνέχεια, μικροί και μεγάλοι χορευτές υπό την καθοδήγηση του δάσκαλου τους, Γιάννη Πετράκη, αρίστευσαν στο χορό και στα ταλίμια, εισπράττοντας το πιο θερμό χειροκρότημα από τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Την βραδιά πλαισίωσαν μουσικά ο Νίκος Καρκάνης (λύρα) με τους Τιμολέων Σαββάκη (λαούτο), Τάσο Κλάδο (λαούτο) και Μανούσο Κουναλάκη (Νταουλάκι/ Ασκομπαντούρα).

Ιδιαίτερη πινελιά στην ξεχωριστή αυτή βραδιά έδωσε το λαϊκό μέρος της γιορτής, όπου οι μικροί χορευτές χόρεψαν, μεταξύ άλλων,  ζεμπέκικο, ξεσηκώνοντάς τον κόσμο, συνοδευόμενοι από τους Βασίλη Παπαδάκη (μπουζούκι), Σπύρο Παπαδάκη (κιθάρα) και Αλέξανδρο Αγγελάκη (μπαγλαμά).

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Ομίλου Γιάννης Πετράκης ευχαρίστησε τους συνεργάτες, τους γονείς και τους μαθητές της σχολής για την αρίστη συνεργασία που είχαν, καθώς και τους χορηγούς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της όμορφης βραδιάς. Συγκεκριμένα: τις εταιρείες ΜΑΝΚΑ Α.Ε, ΕΛΑΙΟΝ ΜΟΝ. ΙΚΕ, S/M ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, ΣΤ. ΠΕΡΝΙΕΝΤΑΚΗΣ, SYMITHEN GRATHICS, ΜΠΑΧΑΡΙ, το εστιατόριο ASIKIKO και την Διεύθυνση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρεθύμνου για την παραχώρηση του χώρου.

Επιπρόσθετα, μέσα στην εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν οι γιορτές των παραρτημάτων των σχολών χορού του Ομίλου σε Πλατανιά (17/06) και Γωνιά (20/06) και ακολουθούν σε Πέραμα (26/06) και Ρουσσοσπίτι (27/06).

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί η σημαντική συμβολή στην εκδήλωση της Αιμιλίας Κιαγιαδάκη, που αθόρυβα από τα παρασκήνια «κράτησε» τη ροή όλης της γιορτής.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ