ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστικός Αύγουστος και φέτος με το πενθήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων Νεφς Αμάρι 2024

0

Πολιτιστικός Αύγουστος και φέτος με το πενθήμερο εκδηλώσεων Νεφς Αμάρι 2024,  με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρίου και της Περιφέρειας Κρήτης. Σεμινάριο μαντολίνου, συναυλία, κινηματογραφική προβολή, αγώνες δρόμου, ομιλίες γραμμάτων και τεχνών με κορύφωση το καθιερωμένο πανηγύρι του Αγίου Τίτου στις 25/8!
Πιο αναλυτικά το πρόγραμμά μας:

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/8 - 19:00
«Φέρτε μου ένα μαντολίνο»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα - Διαδραστική συναυλία για μικρούς και μεγάλους
Τι ήχο να βγάζει άραγε το μαντολίνο; Από ποιούς πρωτοπαίχτηκε, που και πότε; Τι είδους ορχήστρα είναι μία μαντολινάτα;

Η ορχήστρα παίζει και τα παιδιά ακούν και ανακαλύπτουν!

ΠΕΜΠΤΗ 22/8 - 19:00/21:00
19:00 Ομιλία για τη ζωή και το έργο του Π.Πρεβελάκη και τη σχέση του με το Αμάρι. Ομιλήτριες:
Αγγέλα Καστρινάκη, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, Διευθύντρια του Εργαστηρίου "Κέντρο Γραφής" της Φιλοσοφικής Σχολής,  "Σαν το 'αφίλιωτο αντρόγυνο': ο Πρεβελάκης και η προσφυγιά των Κρητών μουσουλμάνων".

Ελένη Κωβαίου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης,  "Το Αμάρι στην αλληλογραφία του Πρεβελάκη με τον Νίκο Καζαντζάκη και τον Γεώργιο Βενιέρη.

21:00 Βραδιά Θερινού Κινηματογράφου "Η ΡΟΖΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ" (2016), Διοργάνωση Δήμος Αμαρίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/8 - 18:00/20:00
18:00 Αγώνες Δρόμου 2024 "ΝΕΥΣΑΜΑΡΙΑ", σε τρείς ηλικιακές κατηγορίες, παιδιών έως ενηλίκων, ανδρών-γυναικών.

20:00 Παζάρι-Bazaar της "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΑΡΙΟΥ-ΟΨΙΓΙΑ", όπου τα έσοδα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/8 - 21:00
Μουσική Συναυλία με την ορχήστρα εγχόρδων Αθηναϊκή Μαντολινάτα "ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΒΔΑΣ", στον Περιβάλλοντα Χώρο του Ι.Ν. της Κερά Παναγιάς.
Ένα ορχηστρικό μουσικό πρόγραμμα με πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις και διασκευές, που ξεκινά από την Αναγέννηση μέχρι τα τραγούδια των Ελλήνων συνθετών. Διευθύνει ο Claudio Mandonico.
Είσοδος ελεύθερη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/8
Το καθιερωμένο πανηγύρι με αφορμή την ανήμερη εορτή του Αγίου Τίτου, με το συγκρότημα του αγαπημένου Γιώργη Παπαδάκη, στην πλατεία του Αμαρίου.

Ένα πενθήμερο γεμάτο με πολιτιστικές, αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους και με σημείο αναφοράς τα δύο χωριά μας Οψιγιά & Αμάρι.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ