ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

6ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιακών και Μουσικών Συνόλων

0

 Μετά την επιτυχία του πρώτου μέρους του 6ου Φεστιβάλ Φιλαρμονικών-Χορωδιακών και Μουσικών Συνόλων στο Ρέθυμνο, που πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 11 Ιουλίου, ο Μουσικός Καρπός συνεχίζει παρουσιάζοντας το δεύτερο μέρος του Φεστιβάλ. Μια ακόμα μοναδική μουσική εμπειρία για τους λάτρεις της μουσικής.

Η συνέχεια του 6ου Φεστιβάλ Φιλαρμονικών-Χορωδιακών και Μουσικών συνόλων αποτελεί μια ευκαιρία να απολαύσουμε την τέχνη της μουσικής σε όλο της το μεγαλείο. Είναι μια ευκαιρία να ακούσουμε ζωντανά την αρμονία των οργάνων της ορχήστρας και την αρμονική σύνθεση των φωνών της χορωδίας που δημιουργούν ένα μοναδικό ηχητικό περιβάλλον.

Το Σάββατο 31 Αυγούστου το  κοινό θα έχει την ευκαιρία να  απολαύσει στο Ρέθυμνο μια εκπληκτική συναυλία, με τη συμμετοχή δύο εξαιρετικών μουσικών συνόλων.

Για αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση, θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Μέσα Γειτονιάς Λεμεσού Κύπρου, η οποία θα μας παρουσιάσει μια σειρά από εκλεκτά, κλασσικά και σύγχρονα μουσικά έργα του διεθνή ρεπερτορίου. Σε αυτή τη μοναδική βραδιά θα συμμετέχει και η Χορωδία του Μουσικού Καρπού, η οποία θα προσθέσει τη φωνητική της αρμονία και τη μαγεία των χορωδιακών ενορχηστρώσεων, επικοινωνώντας μαζί μας μέσα από τις νότες και τους στίχους.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς σημαντικές πτυχές από την παράνομη εισβολή, αλλά και την κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου θα παρουσιαστούν από τον κ. Γιώργο Ξεξάκη (Αντιστράτηγο ε.α.). 

Στα πλαίσια του 6ου Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ειδική βράβευση στην ηθοποιό, σεναριογράφο και στιχουργό, κα Ελένη Ζιώγα. Πρόκειται για μια καλλιτεχνική μορφή που καταφέρνει και ισορροπεί μέσα της πολλά και διαφορετικά ταλέντα και βρίσκει πάντα έναν μαγικό τρόπο να εκφράζει αυτό που έχει στην ψυχή της. Άλλοτε ως ηθοποιός, ως σεναριογράφος αλλά και ως στιχουργός έχει χρόνια τώρα τη συνταγή να μιλάει απευθείας στις καρδιές μας. Αυτή τη φορά οι στίχοι που έγραψε για το τραγούδι των τίτλων της νέας σειράς του Mega “Famagusta”,  άγγιξαν τόσο πολύ τους τηλεθεατές που το τραγούδι “Δεν ξεχνώ (Ο Αγνοούμενος)” αποτέλεσε μια ξεχωριστή επιτυχία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Άγνωστου Στρατιώτη στις 20:15 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Αυτή η επέκταση του Φεστιβάλ Φιλαρμονικών-Χορωδιακών και Μουσικών Συνόλων στο Ρέθυμνο αναμένεται να ενισχύσει τον πολιτιστικό βίο της πόλης μας, συνδυάζοντας τον πολιτισμό και την εκπαίδευση με την ψυχαγωγία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης και με τη στήριξη: Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και ΑυλοποτάμουΕπιμελητηρίου Ρεθύμνης –  Γευσήνους - Elegant Facilities Services – ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης. Χορηγοί Επικοινωνίας: Όμιλος Creta (Creta Τηλεόραση & Ρεθεμιώτικα Νέα) και το Studio Ρέθυμνο 9.80.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του 6ου Φεστιβάλ

Αντώνης Μαυράκης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ