ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Χρυσοχοΐδης: Δεν υπάρχουν άβατα στην Κρήτη - Τι είπε για τροχαία και οργανωμένο έγκλημα

0

"Οι υπηρεσίες ασφάλειας κάνουν εξαιρετική δουλειά στην Κρήτη και ειδικά το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, που τις επόμενες ημέρες θα υπαχθεί στο Ελληνικό FBI (Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος), που εδρεύει στην Αθήνα"
Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.
Όπως γράψαμε νωρίτερα, o κ. Χρυσοχοΐδης επισκέπτεται την Κρήτη για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, και σε ερώτηση του Cretalive για το αν κομίζει κάτι νέο, επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι στόχος είναι "να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, πιο χρήσιμοι".

Ο Υπουργός εκφράστηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την αποτελεσματικότητα των αστυνομικών υπηρεσιών στην Κρήτη, μίλησε για "πολύ ικανά στελέχη" και "χαμηλή εγκληματικότητα" ενώ, αναφερόμενος κυρίως στο ζήτημα της αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος,  τόνισε με έμφαση ότι "δεν υπάρχουν άβατα στο νησί" και αν κάποιοι πιστεύουν κάτι τέτοιο "να το ξεχάσουν".

Δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο ζήτημα των τροχαίων, ειδικά στον ΒΟΑΚ, υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. "κάνουν ότι μπορούν και θα κάνουν επιπλέον, με πιο εντατικούς ελέγχους" ενώ ανακοίνωσε την τοποθέτηση σύγχρονων καμερών στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Σε ότι αφορά τα ζητήματα ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, επεσήμανε την αύξηση των περιστατικών, υποστήριξε ωστόσο ότι δημιουργεί αισιοδοξία και είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πλέον, με αφορμή και την δουλειά που έχει γίνει από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες "ανοίγουν περισσότερα στόματα" και ζητείται πιο εύκολα από τα θύματα η βοήθεια.
Παρουσιάζοντας σχετικά στοιχεία για το τρέχον έτος, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως από την αρχή του 2024 και μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 608 τέτοια περιστατικά και έχουν γίνει 738 συλλήψεις, εκ των οποίων πολλές μετατράπηκαν σε προφυλακίσεις.

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ