ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Έχει προβλεφθεί και θα γίνει το έργο»

0
  • ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Στην διαβεβαίωση, ότι το πρόβλημα που έχει προκύψει με την υπερχείλιση του νερού στην δεξαμενή που βρίσκεται στα Καστελάκια, έχει προβλεφθεί να αντιμετωπιστεί οριστικά με έργο που βρίσκεται εξέλιξη, έδωσε μιλώντας στην εφημερίδα «Ρέθεμνος» ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ κ. Βασίλης Θεοδωράκης.

Ειδικότερα, από τον περασμένο Φεβρουάριο, κάτοικοι της περιοχής Καστελάκια, είχαν καταγγείλει ότι για περισσότερο από 6 μήνες και παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις τους προς τη ΔΕΥΑΡ, νερό της ύδρευσης έτρεχε ασταμάτητα και χάνονταν στο δρόμο, απέναντι από την παιδική χαρά, λόγω της υπερχείλισης της δεξαμενής που βρίσκεται εκεί.

Πρόσφατα, και αφού είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών με το νερό να τρέχει στο δρόμο, οι κάτοικοι επανήλθαν με νέα καταγγελία, αναφέροντας ότι ναι μεν το νερό της ύδρευσης που έτρεχε και χάνονταν στο δρόμο διοχετεύθηκε από τη ΔΕΥΑΡ σε σωλήνα, μόνο που τώρα οδηγείται στην αποχέτευση.

Ερωτηθείς ο κ. Θεοδωράκης, τόνισε, ότι πρόκειται για ένα σύνθετο πρόβλημα, το οποίο έχει προβλεφθεί να επιλυθεί μέσω των έργων της ΔΕΥΑΡ που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο. Ειδικότερα, δήλωσε, ότι «Αυτά τα έργα δεν είναι δυνατόν να γίνουν από τη μία μέρα στην άλλη. Αυτή τη στιγμή κατασκευάζουμε τον αγωγό από τον Πλατανιά έως τα  Καστελάκια. Όταν θα φτάσει ο νέος αγωγός στα Καστελάκια,  θα διορθωθούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και έχουν προβλεφθεί να επιλυθούν. Δηλαδή, στο έργο που τώρα υλοποιείται, έχουμε μέσα στο πρόγραμμα να διορθωθεί και η συγκεκριμένη παροχή του στα Καστελάκια. Δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε μεμονωμένα, οπότε έχει δρομολογηθεί η λύση και για αυτό μέσα από τον αγωγό που θα κατασκευαστεί από τα Καστελάκια έως του Γάλλου θα διοχετευθεί το νερό εκεί. Ζητούμε την κατανόηση των δημοτών και λίγη υπομονή».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ