ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Άνοιγμα του Ρεθύμνου στην τουριστική αγορά της Μέσης Ανατολής - Τουριστικοί πράκτορες από το Κατάρ βρίσκονται στην πόλη μας

0

Πρόκειται για μια νέα δράση, η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ρεθύμνου κ. Πέπης Μπιρλιράκη, η οποία ξεκίνησε τις σχετικές επαφές από τον περασμένο Μάιο, οπότε και επισκέφθηκε το Κατάρ και έβαλε τα θεμέλια των επαφών μεταξύ του τοπικού προορισμού με την βαθύπλουτη αγορά της Μέσης Ανατολής.

Μιλώντας για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η κ. Μπιρλιράκη, είπε στην εφημερίδα «Ρέθεμνος», ότι «Ως επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης παρακολουθούμε συνεχώς τις διεθνείς αγορές και μέσα στο σχεδιασμό μας για κάθε επόμενη χρονιά, προσπαθούμε πάντα να βάζουμε στοχευμένες δράσεις προβολής για τις αγορές, οι οποίες φαίνεται να μπορούν να συνεργαστούν καλύτερα με τον ελληνικό τουρισμό και τον προορισμό μας το Ρέθυμνο. Έτσι ξεκινήσαμε πριν λίγα χρόνια με την Αμερική, όπου κάναμε πιο εντατική την προβολή μας και έχουμε τώρα τα απτά αποτελέσματα και όπως τότε, το ίδιο κάνουμε τώρα με τη Μέση Ανατολή, βλέποντας ότι το Ρέθυμνο σήμερα είναι ώριμο σαν τουριστικός προορισμός να υποδεχθεί θεματικούς πράκτορες, δηλαδή πακέτα τουριστικά από την συγκεκριμένη τουριστική αγορά.»

Συνεχίζοντας τόνισε, ότι μετά την επίσκεψη της τον περασμένο Μάιο στο Κατάρ, όπου σε μια μεγάλη εκδήλωση στην Ντόχα παρουσίασε το Ρέθυμνο στους πράκτορες της Μέσης Ανατολής, έγινε αντιληπτό, ότι το Ρέθυμνο μπορεί να διεκδικήσει πελάτες ως προορισμός σε δύο κατηγορίες. Αφενός στην κατηγορία του πολυτελή τουρισμού, αφού διαθέτει τα κατάλληλα ξενοδοχεία, βίλες και εταιρείες παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, που απευθύνεται στους ντόπιους πλούσιους κατοίκους του Κατάρ και των γειτονικών Εμιράτων. Παράλληλα δε, μπορεί να φτιάξει πακέτα διακοπών για τους ευρωπαίους που ζουν και εργάζονται σε εκείνες τις περιοχές και θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους στο νησί μας.

ΓΚΡΟΥΠ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗΣ

Λόγω του ότι παρουσιάστηκε έντονο ενδιαφέρον για το Ρέθυμνο, οργανώθηκε ένα «Γκρουπ εξοικείωσης» από τουριστικούς πράκτορες που διαπραγματεύονται διακοπές από την αγορά της Μέσης Ανατολής για τους διάφορους προορισμούς του κόσμου και από την Τετάρτη έως την Κυριακή, οι πράκτορες αυτοί θα γνωρίσουν τις ξενοδοχειακές και λοιπές υποδομές του Ρεθύμνου αλλά και τις ιδιαίτερες ομορφιές του τόπου, ώστε να ξεκινήσει μια συνεργασία και στα δύο προαναφερόμενα επίπεδα προσέλκυσης επισκεπτών.

Σχετικά η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μπιρλιράκη, τόνισε, ότι «Αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα γκρουπ εξοικείωσης με πράκτορες από το Κατάρ που τους καλέσαμε στο Ρέθυμνο μέσα στο φθινόπωρο και πριν κλείσει η τουριστική σεζόν του ‘22 για να ξεκινήσουμε να γνωριζόμαστε με τους πράκτορες της Μέσης Ανατολής. Οι πράκτορες αυτοί ενεργούν, όχι μόνο στο Κατάρ, αλλά και στο Ντουμπάι και στο Άμπου Ντάμπι και σε άλλα μέρη, οπότε ξεκινά μία σειρά από συναντήσεις μαζί τους μέσον μέσω ειδικών πρακτορείων, που αναλαμβάνουν αυτές τις επικοινωνίες ανάμεσα στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Η ίδια σημείωσε, ότι «Ακολουθούμε, βεβαίως, και την σχετική δράση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Τουρισμού, που επίσημα έχουν ανοίξει αυτή την επικοινωνία με τη Μέση Ανατολή και έτσι πιστεύω ότι στηριζόμαστε και εμείς πάνω σε αυτή τη δράση από την πολιτεία και συμπληρώνουμε σε τοπικό επίπεδο την προσπάθεια που γίνεται από την Ελλάδα προς τα έξω.»

Οι πράκτορες της Μέσης Ανατολής θα μείνουν στο Ρέθυμνο από Τετάρτη 12 έως Κυριακή 16 Οκτωβρίου και όπως μας ενημέρωσε η κ. Μπιρλιράκη, έχει ετοιμαστεί ένα πλήρες πρόγραμμα προβολής του τοπικού τουριστικού προορισμού. «Θα έχουν επαφές με Ρεθύμνιώτες επιχειρηματίες του τουρισμού και θα συζητήσουμε για την δημιουργία συγκεκριμένων τουριστικών πακέτων που θα είναι ο πρώτος καρπός συνεργασίας και επικοινωνίας επικοινωνίας με τη Μέση Ανατολή», είπε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού για να συμπληρώσει, ότι «Οι στόχοι μας είναι για πελάτες δύο κατηγοριών. Αφενός για Άραβες από το Κατάρ, οι οποίοι ταξιδεύουν σε μεγάλες φιλικές ή οικογενειακές ομάδες και αφήνουν πάρα πολλά χρήματα στον προορισμό που πάνε, είτε μιλάμε για ξενοδοχείο είτε για Βίλα, παράλληλα δε, αφήνουν πολλά χρήματα και στην αγορά όπου κυκλοφορούν. Επίσης οργανώνουμε τα τουριστικά πακέτα των εργαζομένων των πολυεθνικών εταιρειών που δουλεύουν στη Μέση Ανατολή, οι οποίοι είναι ευρωπαίοι ή από όλα άλλα μέρη του κόσμου και οι οποίοι ταξιδεύουν όπως όλοι οι λοιποί κάτοικοι της υφηλίου, δηλαδή, κλείνουν τα πακέτα τους μέσω των εταιρειών από το Ντουμπάι και έρχονται την Ελλάδα διακοπές. Άρα έχουμε τον κάτοικο της Μέσης Ανατολής που έρχεται με την οικογένειά του και έχουμε πολλά να του δείξουμε ως Κρήτη και ως Ρέθυμνο, όπως η ιστορία μας, η γαστρονομία μας, οι ευκαιρίες αναψυχής, τα ωραία μας ξενοδοχεία και όλες τις εταιρείες υπηρεσιών που καλύπτουν όλες τις ανάγκες τους. Θα δούμε, λοιπόν, τι ακριβώς θέλουν, τι χρειάζονται και τι πρέπει εμείς να έχουμε σαν υποδομές, τι μπορούμε να δώσουμε, για να ξεκινήσουμε σιγά-σιγά να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα σε ένα νέο είδος για μας τουρισμού, στον τουρισμό πολυτελείας».

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μπιρλιράκη, δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξη για την προοπτική που ανοίγεται και δήλωσε στο «Ρέθεμνος», ότι «Όταν ξεκινούμε κάτι, πάντα η αρχή γίνεται με αισιοδοξία, με πίστη και με σχεδιασμό, και μάλιστα στις δυσκολίες των καιρών που διανύουμε.  Προσπαθούμε, με κάθε δυνατό μέσο και εργαλείο που διαθέτουμε, να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για το Ρέθυμνο».

ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΑΪΟ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ