ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Προωθείται ο οδικός άξονας Πάνορμο-Πέραμα – Γαράζο - Ανώγεια

0
  • ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ 1.250.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΓΑΡΑΖΟΥ – ΑΝΩΓΕΙΩΝ

Σε πρώτο πλάνο μπαίνουν τα έργα κατασκευής του καινούργιου οδικού άξονα που θα συνδέσει τις Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου και Ηρακλείου δια του ορεινού Μυλοποτάμου. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο έργο, το οποίο προωθείται εδώ και χρόνια και εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Η ανάγκη κατασκευής του νέου αυτού δρόμου αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και έρχεται να αναβαθμίσει το οδικό περιβάλλον μιας περιοχής, η οποία έχει αυξημένο αριθμό κατοίκων και δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Παράλληλα δε, ο νέος δρόμος αναμένεται να λειτουργήσει αποτρεπτικά στο φαινόμενο ερήμωσης της υπαίθρου, αφού μειώνει δραστικά το χρόνο μεταφοράς προς Ηράκλειο και Ρέθυμνο καθώς θα λειτουργήσει ως δρόμος ταχείας κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, η οποία προσωπικά «τρέχει» για το συγκεκριμένο έργο και το παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του, η μελέτη του τμήματος Πάνορμο — Πέραμα – Γαράζο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προεκτιμώμενη δαπάνη 1.939.367,84 €.  Πρόκειται για νέα χάραξη και βρίσκεται σε φάση προέγκρισης δημοπράτησης.

Για το τμήμα Γαράζο – Ανώγεια, έχει υποβληθεί και η οριστική μελέτη. Πρόκειται στο μεγαλύτερο μήκος για νέα χάραξη   μήκους 12.138 μ .  Ειδικότερα, Μουρτζανά - Αξός: 8.296 μ. και  Αξός-Ανώγεια :3.842μ. Περιλαμβάνει 5 κοιλαδογέφυρες, 5 ισόπεδους κόμβους και δύο παράκαμψεις, του οικισμού Αξού και του οικισμού Ανωγείων.

Σε ό,τι αφορά την παράκαμψης   Αξού, υπάρχει ώριμη προς δημοπράτηση μελέτη. Προβλέπει νέα χάραξη μήκους 3.518 m .Ο Προϋπολογισμός του έργου είναι 6.500.000 €. Αντίστοιχα για την Παράκαμψη Ανωγείων, είναι σε εξέλιξη η δημοπράτηση της μελέτης, προεκτιμώμενης δαπάνης 150.000 €.

Στο μεταξύ, όπως μας ενημέρωσε η κ. Λιονή, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα δημοπρατείται ένα νέο έργο για τις αποκαταστάσεις ζημιών και τη βελτίωση της υφιστάμενης επαρχιακής οδού Γαράζου –Ανώγειων προϋπολογισμού 1.200.000 €.

Έτσι σχεδιάστηκε ο νέος δρόμος Γαράζο – Βενί – Αξός – Ανώγει
Η νέα παράκαμψη της Αξού
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ