ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου τίμησε τον ευεργέτη της Γεώργιο Σιγανό από το Φαράτσι

0

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γεώργιος Σιγανός ενισχύει το έργο της τοπικής εκκλησίας. Με χορηγίες του κτίστηκε μία από τις πτέρυγες της υπό αναστύλωση Μονής Χαλέπας Μυλοποτάμου, ανακαινίστηκαν εκ βάθρων οι ναοί στο Φαράτσι ενώ πολλές ενορίες του Μυλοποτάμου έχουν τύχει αντίστοιχης χρηματοδότησης για σημαντικά έργα. 

Για το λόγο αυτό, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την έναρξη λειτουργίας των σχολών Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού ο Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος μίλησε θερμά για τον ευεργέτη της τοπικής εκκλησίας και τον τίμησε με λόγια επαινετικά για την προσφορά του. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τα αδέλφια του τιμώμενου Στυλιανός Ι. Σιγανός και Μαρία Σιγανού με τον σύζυγο της Πέτρο Μάλαμα. 

Οι σχολές Αγιογραφίας με δάσκαλο τον εξαίρετο Αγιογράφο και ζωγράφο Νικόλαο Ρουσσάκη θα λειτουργούν με δύο τμήματα για μεγάλους και μικρούς ενώ η σχολή ψηφιδωτού θα λειτουργούν με δάσκαλο τον καταξιωμένο στην τέχνη αυτή Εμμανουήλ Ρουκούδη. 

Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν και θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου "Θεομήτωρ" της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου στον λόφο του Τιμίου Σταυρού, όπου πραγματοποιήθηκε και η τελετή έναρξης της λειτουργίας της σχολής παρουσίας πολλών κληρικών, μαθητών και κόσμου το απόγευμα της Κυριακής. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ