ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σημαντικά οδικά έργα στον Μυλοπόταμο από την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου

0

Έργα οδικής ασφάλειας προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Μυλοποτάμου από την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου. Όπως μας ενημέρωσε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρία Λιονή ολοκληρώθηκε η νέα γέφυρα στον Άγιο Σύλλα ενώ ασφαλτοστρώσεις και διαπλατύνσεις υλοποιούνται σε μεγάλο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου της περιοχής.

Ειδικότερα, το σημαντικότερο έργο είναι η νέα γέφυρα στον Άγιο Σύλλα με την κατασκευή της οποίας αποκαταστάθηκε το πρόβλημα της διέλευσης μεγάλων οχημάτων στην περιοχή, καθώς και η βελτίωση στης ορατότητας της στροφής εντός του οικισμού με την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης.

Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης  στο τμήμα Άγιος Σύλλας – Δαμαβόλου.  Σε μεγάλα τμήματα οδών της περιοχής έχουν γίνει διαπλατύνσεις, ,επεκτάσεις τεχνικών, κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης σε όσα τμήματα υπήρχαν κατολισθήσεις και καθιζήσεις. Σε όλα τα τμήματα ανάμεσα στους οικισμούς έχει κατασκευασθεί  επενδεδυμένη τάφρος.

Στο δρόμο  Πέραμα-Χουμέρι-Άγιος Μάμας-Άγιος Ιωάννης, έχουν επίσης κατασκευασθεί   επενδεδυμένες τάφροι σε τμήματα της οδού και ασφαλτοστρώσεις. Υπολείπεται  η κατασκευή τεχνικών, νέες ασφαλτοστρώσεις, καθώς  και  οι διαγραμμίσεις.

Στο δρόμο  Μελιδόνι- Εξάντη - Μπαλί, Μελιδόνι – Αγιά - Π.Ε. Ρεθύμνου-Ηρακλείου, ΒΟΑΚ-Αγγελιανά – Μαργαρίτες - Ελεύθερνα,  έχουν   κατασκευασθεί μεγάλα τμήματα επενδεδυμένης τάφρου, ασφαλτοστρώσεις και έχουν τοποθετηθεί στηθαία ασφαλείας  στα τμήματα με μεγάλη επικινδυνότητα. Υπολείπεται η κατασκευή και νέων τεχνικών και επενδεδυμένης τάφρου και σε άλλα τμήματα.

Στόχος, όπως τόνισε η κ. Λιονή, είναι η διαμόρφωση ενός ασφαλούς οδικού περιβάλλοντος στην πολυπληθέστερη επαρχία του Ρεθύμνου, επισημαίνοντας πως τα έργα συνεχίζονται παράλληλα με νέες μελέτες για τον εκσυγχρονισμό του τοπικού επαρχιακού οδικού δικτύου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ