ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Παρουσιάστηκε το βιβλίου της Περιηγητικής Λέσχης και του Μάνου Γοργοράπτη "Όταν οι παρέες γράφουν ιστορίες"

0

Είναι ένα καλαίσθητο βιβλίο, το οποίο αφορά την ιστορία της Περιηγητικής Λέσχης Ρεθύμνου από το 1957 έως σήμερα. Ένας τόμος - ταξίδι στον χρόνο με πλούσιο υλικό, το οποίο καταγράφει και διασώζει την σπουδαία παρέμβαση του ιστορικού πολιτιστικού φορέα στην πόλη του Ρεθύμνου. 

Συνολικά 300 σελίδες με 1000 φωτογραφίες και μοναδικά τεκμήρια από μια εποχή γεμάτη ξέγνοιαστα πρόσωπα και δημιουργικές πράξεις, τα οποία οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση απόλαυσαν και μέσω βίντεο που παρουσίασε η ηθοποιός Μαρία Καντιφέ, κάνοντας μαζί της μια νοητή εκδρομή στον χρόνο.

Για το ιστορικό υλικό που διαχειρίστηκαν μίλησε ο Μάνος Γοργοράπτης ενώ για τους ανθρώπους της περιηγητικής λέσχη που την υπηρέτησαν με μεράκι και φαντασία αναφέρθηκε η σημερινή πρόεδρος Άννα Τζανιδάκη που δεν ξέχασε κανένα από όσους υπηρέτησαν την θέση του προέδρου και όχι μόνο. Ο λόγος και η σκέψη των περισσότερων έμεινε στον Κώστα Κανά, τον αξέχαστο στυλοβάτη της Περιηγητικής, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στις δράσεις του φορέα και κυρίως στην Γιορτή Κρασιού και το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι. 

Στην όμορφη εκδήλωση οι τοπικές Αρχές ήταν παρούσες, ο κόσμος πολύς, η νοσταλγική διάθεση έντονη και η παραδοσιακή φιλοξενία της Περιηγητικής Λέσχης πλούσια! 

Το βιβλίο είναι εξαιρετικό και ευχή όλων να είναι "καλοτάξιδο" και να μπει σε όλες τις βιβλιοθήκες, γιατί πραγματικά το αξίζει. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ