ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Καινοτομία και πρωτοτυπία στην φετινή Γιορτή Κρητικής Διατροφής (Φωτογραφίες και βίντεο)

0

Η 9η Γιορτή Κρητικής Διατροφής ξεκίνησε γύρω στις 8:30 το βράδυ της Τρίτης στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου με Αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Πρόδρομος, παρουσία των τοπικών Αρχόντων και πλήθος κόσμου.

Συνολικά παρουσιάζονται 50 περίπτερα, τα οποία παρουσιάζουν καινοτόμες επιχειρήσεις που μεταποιούν κρητικά προϊόντα, βιοτέχνες και χειροτέχνες αλλά και περίπτερα φορέων όπως του Πανεπιστημίου Κρήτης, του ΙΤΕ, της Εφορείας Αρχαιοτήτων, του Δήμου Ρεθύμνου, της Περιφέρειας Κρήτης, του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, του Συλλόγου Ξενοδόχων και άλλων που έρχονται να διασυνδέσουν τον αγροδιατροφικό τομέα με τον πολιτισμό και τον τουρισμό, δίδοντας ουσιαστικά τον ορισμό της πολυήμερης γιορτής.

«Είμαστε στο Ρέθυμνο, με στόχο να διασυνδέσουμε τα κρητικά προϊόντα με τον τουρισμό, να τα προωθήσουμε στις αγορές του εξωτερικού» είπε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης με αφορμή την εκδήλωση έναρξης της γιορτής για να συμπληρώσει, ότι « ο πρωτογενής τομέας και ο τουριστικός τομέας δίνει τη δύναμη στο νησί μας».

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή, επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι «Φέτος η γιορτή είναι πραγματικά αναβαθμισμένη με πολύ περισσότερα περίπτερα, αρκετά καινοτόμες επιχειρήσεις - τόσο του Ρεθύμνου, όσο και με κάποιες από την υπόλοιπη Κρήτη- με χειροτέχνες και με περίπτερα που στεγάζονται φορείς όπως το "Χαμόγελο του Παιδιού", που θέλουν να δώσουν κι αυτοί το δικό τους μήνυμα. Ευχόμαστε να πάει πάρα πολύ καλά. Υπάρχει ένα πλούσιο πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί ο Δήμος Ρεθύμνου. Έχουμε πάρα πολλά ντόπια προϊόντα: τυριά, μέλια, ελαιόλαδα, μέχρι καινοτόμα προϊόντα που έχουν να κάνουν με σαλιγκάρια και βιολογικά προϊόντα και βιολογικά καλλυντικά. Καλούμε όλους τους συντοπίτες μας αλλά και τους επισκέπτες μας να περνάνε κάθε μέρα από τη Γιορτή, στον Δημοτικό Κήπο, από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ. Μέχρι την επόμενη Δευτέρα, 10 Ιουλίου, θα έχουν την ευκαιρία να δουν, να γευτούν και να δοκιμάσουν τα προϊόντα. Αλλά και να δουν και να απολαύσουν το πρόγραμμα, που κάθε βράδυ θα είναι πλούσιο κι απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους φίλους μας».

Μιλώντας για την Γιορτή Κρητικής Διατροφής ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης, είπε μεταξύ άλλων, ότι «Παρακολουθώντας την εξέλιξη της Γιορτής στο χρόνο, ανιχνεύουμε στοιχεία της δικής μας εξέλιξης, συγχρονιζόμαστε με το διαχρονικό βηματισμό του Ρεθύμνου, που επιχειρεί αναπτυξιακά άλματα, έχοντας πάντοτε στη φαρέτρα του το τόξο της παράδοσης και το βέλος του πολιτισμού του. Το πάντρεμα τους τιμούμε σε τούτη τη Γιορτή, με όσα ορίζει η γνώση του παρόντος με την εμπειρία του παρελθόντος μας. Και κατ’ αυτόν τον τρόπο, σμίγουν η Παράδοση με την Καινοτομία, ο Πολιτισμός με την Τεχνολογία, οι αρχές της  κυκλικής οικονομίας εγκιβωτίζονται στην τοπική αγροτική παραγωγή και τη μεταποίηση… Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση και υλοποίηση της Γιορτής. Ο κόπος τους, ο χρόνος τους, η συνεισφορά τους και η ποιότητα της προσφοράς τους, αξίζουν αναγνώρισης και αποδοχής».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου κ. Γιώργος Γιακουμάκης, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «Θέλουμε να αναδείξουμε τα προϊόντα που παράγονται στο Ρέθυμνο και στην Κρήτη, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε την εξωστρέφεια στα πολύ ποιοτικά προϊόντα που έχουμε. Αυτό, σε συνδυασμό και με κάποιες άλλες δράσεις δίνει την απαραίτητη εξωστρέφεια στα τοπικά προϊόντα, αναδεικνύοντας την ποιότητα και την απήχηση που έχουν στο καταναλωτικό κοινό».

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμάς Κρεβετζάκης επισήμανε, ότι η φετινή γιορτή είναι αφιερωμένη στην κουζίνα του νομού και πρόσθεσε:  «Οι πέντε Δήμοι συμμετέχουν με τοπικά προϊόντα και ιδιαίτερες, χαρακτηριστικές, γεύσεις, αυτές που έχουν καθιερώσει το σύνολο του νομού ως τον κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό στην Κρήτη. Από τα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας της πόλης, μέχρι τα καφενεία στην ενδοχώρα του νομού μπορεί κάποιος να γευτεί τον πλούτο της κρητικής γης και παράδοσης».

Η παρουσίαση των εκδηλώσεων γίνεται από τον ηθοποιό Θωμά Καντιφέ. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 05/07

19:00 – 23:00 Έκθεση τοπικών προϊόντων.

19:00 – 20:30 «Η Ελιά». Εργαστήριο παρασκευής ελιόψωμου για παιδιά από το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας της Περιφέρειας Κρήτης, με την Αντωνία Σταθάκη, Υπεύθυνη του Κέντρου.

20:00 – 21:00: Παρουσίαση της κουζίνας  της περιοχής του Αγίου Βασιλείου  με χαρακτηριστικές παραδοσιακές συνταγές  και τοπικών προϊόντων.

21:00 – 21:30 Κρητική μουσική και χοροί από τον παραδοσιακό Σύλλογο «ΑΚΡΗΤΕΣ» και το μουσικό συγκρότημα του Γιώργου Αλεξαντωνάκη.

21:30: Συναυλία με τον Κωστή Μαραβέγια.

Ο Κωστής Μαραβέγιας ανοίγει και φέτος το καλοκαίρι με ένα πάρτι, μια γιορτή χαράς, συγκίνησης, χορού και τραγουδιού, με τον τρόπο που μόνον εκείνος ξέρει τόσο καλά! Όλοι μαζί, στο πιο όμορφο σημείο της πόλης. Ορμώμενος από το στούντιο με το τραγούδι «ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ» αλλά και το νέο του album, με όλα τα αγαπημένα μας τραγούδια από τη δισκογραφία του, αλλά και με δικά του αγαπημένα, που διασκευάζει και τραγουδά, επιστρέφει για να γίνουμε όλοι μέρος μιας συναυλίας – γιορτής, γεμάτης με μια διάχυτη διάθεση αντίστασης στον αρνητισμό, την αγωνία και την αβεβαιότητα της καθημερινότητας. Για να θυμηθούμε, να γελάσουμε, να συγκινηθούμε και πάνω από όλα να φύγουμε στο τέλος της βραδιάς πιο χαρούμενοι και πιο ανάλαφροι!

ΠΕΜΠΤΗ 06/07

19:00-23:00: Έκθεση τοπικών προϊόντων.

19:00 – 20:30 Αφιέρωμα στο Ζαχαροπλαστείο Κανακάκη. Παρουσίαση αφιερώματος από τον Μάνο Χ. Γοργοράπτης, βασισμένο στο βιβλίο του «Ρέθεμνος , Σημεία των Καιρών 3», Ρέθυμνο 2021. Κέρασμα από το ζαχαροπλαστείο.

20:00 – 21:00 Αφιέρωμα στην Μοναστηριακή Κουζίνα της Κρήτης. Παρουσίαση παραδοσιακού μοναστηριακού φαγητού «Σουπιές με Μάραθο και Σπανάκι» από τον Αιδεσιμότατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Παπαδάκη της ενορίας Παγκαλοχωρίου.

21:00 – 21:30  Κρητική μουσική και χοροί από την Σχολή Χορού «ΚΑΜΑΡΙΤΗΣ» και το μουσικό συγκρότημα του Κώστα Ανδρεδάκη και Μανόλη Κατσαμά.

21:30 Συναυλία με την Αργυρώ Καπαρού και την Ερωφίλη

“Από την Nouvelle Vague ... στο Νέο Κύμα”.  Ένα αφιέρωμα στους δημιουργούς του νέου κύματος

Δύο σημαντικές ερμηνεύτριες, η Ερωφίλη και η Αργυρώ Καπαρού, θα αποδώσουν με το ξεχωριστό χρώμα της φωνής τους τραγούδια, ενώ η ηθοποιός Άννα Ψαρρά θα αφηγείται - με σύντομα κείμενα ανάμεσα από τα τραγούδια - το Χρονικό του Νέου Κύματος και τη δράση των δημιουργών του. Συνθέτες όπως οι : Γιάννης Σπανός, Λάκης Παππάς, Νότης Μαυρουδής, Διονύσης Σαββόπουλος, Λίνος Κόκοτος και άλλοι, άφησαν εκείνη την περίοδο - πριν τα μέσα της δεκαετίας του ΄60 - στο ελληνικό ρεπερτόριο σημαντικά τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ, ενώ παράλληλα επανασύστησαν με αυτό τον τρόπο στο κοινό την ελληνική ποίηση και τους ποιητές μας.

Ο συνθέτης Κώστας Γιαννάκης, θα συνοδεύσει τις ερμηνεύτριες, με τον ίδιο λιτό τρόπο που επιβάλλει αυτό το είδος.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/07

19:00 – 23:00 Έκθεση τοπικών προϊόντων

19:00 – 20:30  «Ας μαγειρέψουμε μαζί!» - Εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο. Διαδραστική παρουσίαση των δύο παιδικών βιβλίων «Ο Λαγουδάκος φτιάχνει πρωινό» και «Ο Αρκουδάκος πάει για πικνίκ», καθώς και δραστηριότητες μαγειρικής  «Φτιάχνουμε τα δικά μας υγιεινά σνακ», «Sensory play: τέχνη και μαγειρική» και «Μουσικοκινητική και ψυχοκινητική γύρω από τη διατροφή». Υλοποίηση προγράμματος από την εμψυχώτρια & παιδαγωγό Έρη Μπαμιάκη.

 19:00 – 20:30 O Μανώλης Καρνιωτάκης, παρουσιάζει τις ταβέρνες και τους ψαράδες του ενετικού λιμανιού. Μαζί του ο βραβευμένος chef και κύριος εκφραστής της υψηλής ψαροφαγίας του νησιού Χρήστος Λάπας θα μας μιλήσει για τα μυστικά των ψαριών και θα μας φτιάξει κακαβιά του καϊκιού παρέα με τους ψαράδες του λιμανιού.

20:30 – 23:00 Βραδιά δημιουργίας κοκτέιλ. Γνωστοί Ρεθυμνιώτες mixologists, φτιάχνουν νόστιμα, δροσερά, signature κοκτέιλς, χρησιμοποιώντας κρασί, ρακί  και άλλα ενδιαφέροντα προϊόντα της κρητικής γης. Παρουσιάζει ο Χρήστος Λάπας.

21:00 – 21:30  Κρητική μουσική και χοροί από τον παραδοσιακό Σύλλογο «ΕΡΩΦΙΛΗ» και το μουσικό συγκρότημα του Βαγγέλη Κυμιωνή και Κλέαρχου Μανωλιούδη.

21:30 Συναυλία με τους Marmitas ft. Sugahspank & Circus Shows.

Ταλαντευόμενοι μεταξύ του Ray Charles και του Bruno Mars, του Elvis και του Michael Jackson, του Stevie Wonder και των Beatles, της Ella Fitzgerald και της Rihanna, οι Marmitas Band φέρνουν στη σκηνή ένα απογειωτικό cocktail ήχων soul, r n b, funk, disco, latin και hot jazz! Με μοναδικές upbeat διασκευές επιτυχιών από τα 60’s μέχρι και σήμερα, τα live τους προσφέρουν υψηλή ενέργεια party με ασταμάτητη χορευτική διάθεση. Αποτελούνται από 7 εξαιρετικούς μουσικούς, συμπεριλαμβανομένης της φανταστικής φωνής της Μάνιας. Όλοι μαζί θα παρουσιάσουν την εκρηκτική Sugahspank η οποία θα αναδείξει για άλλη μια φορά το σύμπαν της μαύρης μουσικής με την βαθιά φωνή και τον δικό της μοναδικό, ανεπιτήδευτο τρόπο.

Το highlight της παράστασης είναι η πλαισίωση της, με φαντασμαγορικά Circus Shows που θα εκτοξεύσουν την διάθεση, αφήνοντας εκστασιασμένους όλους τους θεατές με έντονη αίσθηση αφύπνισης και πληρότητας!

ΣΑΒΒΑΤΟ 08/07

19:00-23:00 Έκθεση τοπικών προϊόντων.

19:00 – 20:00 Ζαχαροπλαστική για παιδιά. Εργαστήριο παρασκευής μπισκότου με χαρούπι από τον ζαχαροπλάστη Κώστα Αναγνωστόπουλο – Εργαστήριο ζαχαροπλαστικής SABLE.

19:00 – 21:00 Αφιέρωμα στην Κρητική Ζυθοποιεία. Ομιλία από την Μαριάννα  Καβρουλάκη, Αρχαιολόγο – Ερευνήτρια Ιστορίας της Γαστρονομίας, με τίτλο  «Γουλιές ιστορίας: Μπύρα». Νεολιθικά τελετουργικά και εορταστικά ποτά, βαβυλωνιακές μπύρες, αιγυπτιακές που συνόδευαν τους ευγενείς στο επέκεινα και έδιναν δύναμη στους εργάτες, μπύρες τους σεληνόφωτος και άλλες που συντρόφευαν τους δυτικούς μοναχούς στην αρρώστια και στις σκληρές νηστείες, αφηγούνται την ιστορία τους. Ένα από το παλαιότερα ποτά της αρχαιότητας, ο δροσερός ζύθος, δεν εφευρέθηκε αλλά ανακαλύφθηκε και είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία του ανθρώπινου είδους.

Παρουσίαση διαδικασίας οικιακής ζυθοποίησης με μέθοδο έτοιμου kit από τους ζυθοποιούς Κώστα Παπαδάκη και Ηλία Ηλιάκη  της RETIMI CRAFT BEER.. Το kit ζυθοποίησης είναι η πιο απλή μέθοδος και το ιδανικό ξεκίνημα για έναν αρχάριο ζυθοποιό.

19:30 – 21:00 Παρουσίαση της κουζίνας της περιοχής των Ανωγείων  με χαρακτηριστικές παραδοσιακές συνταγές και προϊόντα.

21:00 Κρητικό πρόγραμμα από τον χορευτικό Σύλλογο «ΑΡΚΑΔΙ» και το μουσικό συγκρότημα με τους Κωνσταντίνο Μαρκάκη στη λύρα, Νεκτάριο Μαρκάκη και Γιάννη Γανταδάκη στο λαούτο.

21:30 Συναυλία με το συγκρότημα Gadjo Dilo.

Οι Gadjo Dilo παντρεύουν την τσιγγάνικη jazz παράδοση - εμπνευσμένοι από τον θρυλικό κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt - με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κυρίως της σκηνής του '50 και '60, δημιουργώντας το δικό τους μοναδικό μουσικό στυλ, το "Manouche De Grec". Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz, το συγκρότημα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με έντονο το "Ελληνικό" στοιχείο αλλά και με αναφορές στα αμερικανικά jazz standards και τα γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου. Το πάθος των Gadjo Dilo παρασύρει κάθε φορά το κοινό να χορέψει και να τραγουδήσει μαζί τους. Αυτοσχεδιάζουν, πειραματίζονται και με τραγούδια μιας άλλης εποχής, μας μεταφέρουν μηνύματα σύγχρονα και ελπιδοφόρα!

ΚΥΡΙΑΚΗ 09/07

19:00-23:00  Έκθεση τοπικών προϊόντων.

19:00 – 20:30 «Η τροπική Κρήτη». Το αβοκάντο στην ζαχαροπλαστική. Παιδικό εργαστήρι παρασκευής σοκολατένιας μους με βάση το αβοκάντο από την εκπαιδευτικό Κατερίνα Γιαννοπούλου.

19:00 – 20:00 Ο Δημήτρης Σκουρογιάννης θα παρουσιάσει το ερευνητικό έργο βιωματικών δημιουργικών εργαστηρίων, που αφορούν στην τοπική αγροτική παραγωγή και μεταποίηση κάθε είδους, σε συνδυασμό με νέες προσεγγίσεις στη λαογραφική-πολιτισμική παράδοση, για μελλοντική ανάπτυξη στο πνεύμα της κυκλικής οικονομίας.

19:00 – 21:00 Υλοποίηση σεμιναρίου “Traditional Drink Pairing - Cretan Tsikoudia”. Στο Drink Pairing θα συνδυάσουμε την Τσικουδιά Κρήτης και επιλεγμένα Λικέρ με το κατάλληλο φαγητό για να απογειώσει την γεύση του ποτού. Οι Παραδοσιακές Κρητικές συνταγές σε συνδυασμό με το Κρητικό Απόσταγμα θα μας φέρουν πιο κοντά στη Γαστρονομία και στην Κουλτούρα της Κρήτης. Μέσα από το πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν μια βαθύτερη κατανόηση της κρητικής γαστρονομίας και κουλτούρας και θα ανακαλύψουν τρόπους ανάδειξης των γεύσεων των τοπικών προϊόντων. Εισηγητής θα είναι ο Γιώργος Νικηφόρος CeoandFounder του ByRakiflavor.

21:00 – 21:30  Κρητική μουσική και χοροί από τον παραδοσιακό Σύλλογο «ΚΡΗΤΕΣ» και το μουσικό συγκρότημα του Δημήτρη Κεραμνιανάκη και Στέλιου Στελιουδάκη.

21:30  Συναυλία με τον Σταύρο Σιόλα.

Ο Σταύρος Σιόλας, ένας καταξιωμένος τραγουδοποιός και τραγουδιστής, με παραδοσιακή μουσική ρίζα αλλά και με σύγχρονη αισθητική, μια φωνή με ξεχωριστή χροιά κι έντονα προσωπικό στίγμα, δίνει μια παράσταση που αντλεί την έμπνευσή της από την παράδοση, τον λυρισμό και την σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία. Παρουσιάζει επί σκηνής γνωστά του τραγούδια όπως ΤΗΣ ΑΡΝΗΣ ΤΟ ΝΕΡΟ, τα ΔΙΟΔΙΑ, το ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, ΤΟ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ, τον ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟ αλλά και τραγούδια από την πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά «Φωνές θιάσου» όπως το ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ κ.α. Μια παράσταση-οδοιπορικό σε ένα ευρύ φάσμα του ελληνικού τραγουδιού με όλη την μαγεία και την περιπέτεια ενός αναπάντεχου ταξιδιού.

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/07 – ΛΗΞΗ

19:00-23:00  Έκθεση τοπικών προϊόντων.

19:00-23:00 IDAology Το Ποιμενικό βίωμα και γενικότερα η άυλη πολιτιστική κληρονομιά στις κοινότητες της Ίδας, του σημερινού Ψηλορείτη μέσω  εφαρμογής  επαυξημένης πραγματικότητας.  Μέσα από τεχνολογίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, επιτυγχάνεται  βιωματική εμπειρία στο χωροχρόνο, τοποθετώντας το χρήστη μεμονωμένα στο «φυσικό» χώρο και χρόνο όπου διαδραματίζεται ένα δρώμενο, προσδίδοντας οπτικά και ηχητικά ερείσματα με χρήση συσκευών ατομικής θέασης.

19:00 – 20:30 Αφιέρωμα στο Ζαχαροπλαστείο Σκαρτσιλάκη. Παρουσίαση  από τον Μάνο Χ. Γοργοράπτη, βασισμένο στο βιβλίο του «Ρέθεμνος, Σημεία των Καιρών 2», Ρέθυμνο 2018.

Κέρασμα παγωτού – παγωτατζίδικο από τον Δημήτρη Σκαρτσιλάκη. Κέρασμα «παστάκι σε ποτηράκι» από τον Νίκο Σκαρτσιλάκη.

19:00 – 20:00 Τα Κρητικά Βότανα και τα ενδημικά φαρμακευτικά φυτά της Κρήτης. Το νησί μας και ιδιαίτερα  ο νομός μας, με την μεγάλη βιοποικιλότητα και ποικιλία μικροκλιμάτων αποτελεί ένα ιδιαίτερο φυτο-γεωγραφικό διαμέρισμα, όπου απαντώνται μια πλούσια αυτοφυή βλάστηση και μια ποικίλη χλωρίδα. Η έκδηλη και καταστρεπτική επίδραση ανθρώπων και ζώων επί της Κρητικής βλάστησης, οδηγεί τους πληθυσμούς των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών σταδιακά προς εξαφάνιση. Αναφορά στα σημαντικότερα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά στα οποία είναι γνωστές οι πολύτιμες χημικές τους ενώσεις  ή τα συστατικά τους.  Παρουσίαση από τον Γιώργο Νταγκουνάκη – Γεωπόνο,   εκπρόσωπος ΚΡΗΤΕΣ ΡΙΖΟΤΟΜΟΙ.

19:30 – 21:00 Παρουσίαση της κουζίνας της περιοχής του Αμαρίου με χαρακτηριστικές παραδοσιακές συνταγές.

21:00 – 21:30  Κρητική μουσική και χοροί από τον παραδοσιακό σύλλογο «ΧΟΡΟΚΡΗΤΕΣ» και το μουσικό συγκρότημα του Πέτρου Μαρούλη

21:30 Συναυλία με το συγκρότημα Vamos Ensemble  “Τα Ερωτικά Παντός Καιρού”

Ο έρωτας αποτελούσε πάντα το κύριο θέμα στο περιεχόμενο όλων των μορφών έκφρασης της Τέχνης, χωρίς να αποτελέσει εξαίρεση η μουσική. Το Μουσικό Σύνολο Vamos Ensemble δημιούργησε μια σπονδυλωτή παράσταση με τέσσερις μουσικές θεματικές ενότητες, με κοινό χαρακτηριστικό τον έρωτα. Χατζηδάκης – Ρετρό – Ρεμπέτικα – Σύγχρονα. Το Vamos Ensemble - ένα σύνολο ερασιτεχνών και επαγγελματιών μουσικών με κοινές καλλιτεχνικές αναζητήσεις και αγάπη για τη μουσική και τη σύμπραξη. Ένα πολυμελές σχήμα, με όψη και σύνθεση συμφωνικής ορχήστρας που έχει τη δυνατότητα να προσεγγίζει ιδιώματα και να ερμηνεύει μουσικές από όλο τον κόσμο, μέσα από τον πολύ ιδιαίτερο «προσωπικό» του ήχο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ