ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μενέλαος Φραγκιουδάκης: Νέα ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρίου

0

Δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από τότε που θέσαμε ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή σχετικά με το Εργοστάσιο Απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ –Αμαρίου και τη νέα διαχείριση, που έχει οδηγήσει σε δυσμενέστατες οικονομικές επιπτώσεις για την περιοχή και τους κατοίκους.

Απάντηση δεν δόθηκε.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Αμαρίου φαίνεται πως έχει αλλεργία στο διάλογο και την κριτική.

Βέβαια, στους δήμους όπου οι δημοτικές αρχές αποφεύγουν τη διαβούλευση και τη λογοδοσία – όπως στο δήμο Αμαρίου – ο δημόσιος διάλογος είναι, περισσότερο από ποτέ, επιβεβλημένος. Διότι, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, δε νοείται τα προβλήματα να σκεπάζονται, να συσκοτίζονται και οι δημότες να μη γνωρίζουν, όσα αφορούν τους ίδιους και τον τόπο τους.

Για τον λόγο αυτό θα συνεχίσουμε να  θέτουμε ερωτήματα για τα σοβαρά ζητήματα  που άπτονται της λειτουργίαςτης ΤοπικήςΑυτοδιοίκησης και που έχουν άμεση σχέση με τους κατοίκους και το μέλλον του Τόπου.

«Βιομηχανία» μελετών χωρίς… έργο!

Η  Δημοτική Αρχή  εδώ και καιρό χρηματοδοτεί και εκπονεί σειρά μελετών για τηδιαχείρισητων λυμάτων, σχεδόν για όλες τις κοινότητες του δήμου.

Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι μελέτες γίνονται χωρίς διαγωνισμό, με απευθείας αναθέσεις, συνήθως στο ίδιο μελετητικό γραφείο.

Πέρα από αυτό, το πιο εξωφρενικό είναι ότι,ούτε σε ένα χωριό του δήμου δεν έχειυλοποιηθεί, ούτε καν δρομολογηθεί,το έργο για το οποίο υποτίθεταιότι εκπονήθηκεησχετική μελέτη.

Ερωτούμε λοιπόν:

  • Πώς εξηγούνται αυτές οι πρακτικέςτης Δημοτικής Αρχής;
  • Με ποια  λογική διασπαθίζονταισημαντικοίδημοτικοί πόροι για τη  χρηματοδότηση αλλεπάλληλωνμελετών, σχεδόν πανομοιότυπων,οι οποίεςμάλιστα αναθέτονταισκανδαλωδώςχωρίς μειοδοτικόδιαγωνισμόκαιχωρίς να εκτελείται κανένα έργο;

Διαχειριστικός έλεγχος

Υπάρχει εντεινόμενη φημολογία ότι σοβαρός διαχειριστικός έλεγχος πραγματοποιείται για τον Δήμο Αμαρίου, με εντολή Υπουργείου από τον ΣΔΟΕ και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Περί αυτού, δεν έχουν καμία γνώση, ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι, ούτε οι δημότες.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρίου λοιπόν:

  • Δεν θεωρείότι οφείλει να ενημερώσει σχετικά;
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ