ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ανακοίνωση της Ε.Α.Σ. για τις εκλογές της ΕΛΜΕΡ και η πρότασή μας για τη συγκρότηση του Δ.Σ.

0

Η Ενωτική Αριστερή Συνεργασία χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή του κλάδου (πάνω από 80% των εγγεγραμμένων μελών) στις εκλογές της 29/11 για το Δ.Σ. και το Ε.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου. Οι συμμετέχοντες έφτασαν τους 425 (358 στο Ε.Τ. 1  ου ΓΕΛ και 67 στο Ε.Τ. του Γυμνασίου Περάματος) από 263 πέρυσι, καταγράφοντας αύξηση πάνω από 60%!

Η εξέλιξη αυτή είναι μήνυμα ελπίδας σε μία εποχή που η παραίτηση και η απογοήτευση τείνουν σκοπίμως να καταστούν κυρίαρχη τάση. Δίνει δύναμη στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να εξακολουθούν να κρατάνε ψηλά τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο αλλά κυρίως δίνει σε όλους μας μήνυμα αλληλεγγύης, ενότητας και «ταυτότητας» ως μέλη ενός ισχυρού σωματείου.

Επιπλέον, η εκτόξευση της συμμετοχής συνιστά την πιο έμπρακτη και ηχηρή απάντηση σε κάθε θεσμικό κέντρο εξουσίας που προωθεί την πολιτική διάλυσης και γραφειοκρατικοποίησης του δημόσιου σχολείου, ενώ αποστομώνει όσους προθύμως αναπαράγουν φληναφήματα για «κρίση αντιπροσώπευσης» στα συνδικαλιστικά όργανα.

Ως ανεξάρτητο ενωτικό μαχητικό σχήμα της Αριστεράς αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Η ΕΑΣ κατέγραψε άνοδο 119 ψήφων, 5 ποσοστιαίων μονάδων και 1 έδρας. Αυτό μεγαλώνει την ευθύνη μας.

Αναμφίβολα, μία από τις αιτίες της μεγάλης συμμετοχής στις εκλογές ήταν το υψηλό επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη του απελθόντος Δ.Σ., κάτι που ξεκίνησε με τη συγκρότηση διαπαραταξιακού προεδρείου. Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να μην προτείνουμε το ίδιο και φέτος. Προσβλέπουμε σε μια αποδοτική και αρμονική συνεργασία με την παράταξη της Αγωνιστικής Ενωτικής Παρέμβασης και τους δύο εκπροσώπους της στο Δ.Σ., ενώ θεωρούμε πολύτιμη τη συμμετοχή στις δράσεις του σωματείου και της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, παρόλο που δεν κατάφερε φέτος να βγάλει έδρα στο Δ.Σ.

Μπορούμε όλοι μαζί.

Καμία μόνη, κανένας μόνος.

Ενωτική Αριστερή Συνεργασία

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ