ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Ζητείται κόλπο» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

0

Φανταστείτε μια ομάδα παιδιών που  ανεβαίνει σε βουνά και ταξιδεύει σε μια χώρα μακρινή για να ξεκλειδώσει μυστικά κόλπα που θα της ανοίξουν νέους ορίζοντες και μέσα από την κοινή δράση καλλιεργεί την ενότητα και την ευφορία των μελών της.

Φανταστείτε παιδιά που παίζουν με την ηχώ ανάμεσα στα βουνά και διασκεδάζουν λέγοντας τα ονόματά τους και ζεσταίνοντας τα σώματά τους, ώστε να ταξιδέψουν ως την Αϊτή και μ' ένα κλικ να ανοίξουν την πύλη του παραμυθιού «Ζητείται κόλπο».

Είκοσι τέσσερα μικρά ανθρωπάκια με τη συγγραφέα Ζωή Μπάστα περιπλανήθηκαν νοερά στη χώρα της φαντασίας, και μέσα από την διαδραστική αφήγηση του νέου παραμυθιού της, συζήτησαν για τον ρόλο των ζώων στην ψυχική υγεία των ανθρώπων, για την αισιοδοξία, για την ενεργή διαχείριση των δυσάρεστων συναισθημάτων.

Οι μικροί μας φίλοι έπαιξαν θεατρικό παιχνίδι με τη μέθοδο της παγωμένης εικόνας και με αυτοσχεδιασμούς, έκαναν αναστοχασμό με τη βοήθεια του καθρέπτη ενώ δημιούργησαν και παρουσίασαν σαν μικροί μηχανικοί τα δικά τους μηχανήματα που ενεργοποιούν αναμνήσεις, σκέψεις και τα βοηθούν να ξαναβρούν τα χαμένα τους χαμόγελα!

Κι όλα αυτά στη ζεστή παιδική γωνιά της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου την ώρα του σαββατιάτικου ηλιοβασιλέματος, παρέα με την Ζωή Μπάστα, συγγραφέα του  παραμυθιού «Ζητείται κόλπο» και την εθελόντρια Λουκία Αστερίου, απόφοιτη Ιστορίας-Αρχαιολογίας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ