ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Καταγγελία-διαμαρτυρία του ΣΑΟΡ στο Υποθηκοφυλάκειο Ρεθύμνου

0

Την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 παρουσία του ΔΣ και μελών του ΣΑΟΡ (Σωματείο Αλληλοβοηθείας Οφειλετών Ρεθύμνου) αρμόδιος δικαστικός επιμελητής επέδωσε εξώδικη καταγγελία-διαμαρτυρία-πρόσκληση στην προϊσταμένη του Υποθηκοφυλακείου Ρεθύμνου στην οποία καταγγέλλουμε το γεγονός ότι στις εγγραφές σε βάρος των ακινήτων των μελών του ΣΑΟΡ αλλά και αρκετών συμπολιτών μας δεν αναφέρεται ο αριθμός φορολογικού μητρώου(ΑΦΜ) των αλλοδαπών εταιρειών ειδικού σκοπού. Ο ΑΦΜ κάθε εταιρείας που πρόκειται να δραστηριοποιηθεί στην Ελληνική Επικράτεια σύμφωνα με την φορολογική νομοθεσία πρέπει να λαμβάνεται από την φορολογική διοίκηση εντός 30 ημερών από την σύσταση της εταιρείας. Αντίγραφο της εξώδικης καταγγελίας-διαμαρτυρίας-πρόσκλησης επιδόθηκε και στον εισαγγελέα Πρωτοδικείου όπου πρωτοκολλήθηκε όπως προβλέπεται

Υπενθυμίζεται ότι  με πρόσφατη γνωμοδότησή της η ίδια η φορολογική διοίκηση (ΑΑΔΕ) επισημαίνει σαφέστατα ότι σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν. 4987/2022 (ΦΕΚ Α' 206/4-11-2022) κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα που πρόκειται να καταστεί υπόχρεο σε καταβολή ή παρακράτηση φόρου υποβάλλει δήλωση εγγραφής στο φορολογικό μητρώο άλλως δεν νομιμοποιείται καμία δραστηριότητα της. Ήδη επί τη βάσει της ανωτέρω γνωμοδότησης, έχουν εκδοθεί ακυρωτικές αποφάσεις κατά καταχωρημένων εγγραφών.

Με την εξώδικη καταγγελία του ο ΣΑΟΡ ερωτά την υποθηκοφύλακα Ρεθύμνου γιατί αποδέχθηκε εγγραφές των αλλοδαπών εταιρειών ειδικού σκοπού σε βάρος ακινήτων των μελών του ΣΑΟΡ αλλά και αρκετών συμπολιτών μας χωρίς προηγουμένως να ελέγξει αν έχουν νόμιμα εκδοθέντα ΑΦΜ και να μας ενημερώσει για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει με τις εγγραφές αυτές. Αναμένουμε την απάντηση του Υποθηκοφυλακείου Ρεθύμνου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ