ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

ΕΛΜΕΡ: «Χωρίς ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό ειδικό σχολείο στο Ρέθυμνο»

0

Η σχολική χρονιά βαίνει στην ολοκλήρωσή της και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥ-Λ) Ρεθύμνου παραμένει χωρίς ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό!

Τη στιγμή που ο κ. Πιερρακάκης διαφημίζει την ‘’ηλεκτρονική πλατφόρμα κατά του bullying”, ένα σχολείο που κατεξοχήν χρειάζεται ειδικό επιστημονικό προσωπικό αφήνεται στη μοίρα του. Παρόμοια βέβαια είναι η κατάσταση σε όλες σχεδόν τις σχολικές μονάδες του νομού Ρεθύμνου – και όχι μόνο.

Παράλληλα, προβληματισμό προκαλεί η στάση του Προϊσταμένου της ΔΔΕ Ρεθύμνου, ο οποίος στη διάρκεια επίσκεψής του στο ΕΝΕΕΓΥ-Λ αναλώθηκε σε πατερναλιστικού τύπου παρατηρήσεις και παραινέσεις στους εκπαιδευτικούς ενώ λίγο έως πολύ αποφάνθηκε πως η απουσία ψυχολόγου δεν συνιστά πρόβλημα αφού τυγχάνει να είναι ψυχολόγος η διευθύντρια!

Ως ΕΛΜΕ Ρεθύμνου:

  • Καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική υποστελέχωσης των σχολικών μονάδων.
  • Απαιτούμε την πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών ώστε να βρίσκονται στα σχολεία σε καθημερινή βάση.
  • Ζητάμε έστω και τώρα να προσληφθεί ψυχολόγος για το ΕΝΕΕΓΥ-Λ Ρεθύμνου.
  • Καλούμε τις τοπικές αρχές και κάθε εμπλεκόμενο φορέα να στηρίξει ενεργά το δίκαιο αίτημα της σχολικής κοινότητας του ΕΝΕΕΓΥ-Λ.
  • Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον σύλλογο διδασκόντων του ΕΝΕΕΓΥ-Λ, που προσπαθεί με αντίξοες συνθήκες να προσφέρει το καλύτερο δυνατό στους μαθητές του σχολείου.
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ