ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ομιλία του Αρχιμανδρίτου Αντωνίου Πανταζή στην Παναγία Χαρακιανή

0

Με μεγάλη συμμετοχή κληρικών και λαϊκών από όλη την Κρήτη πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα του Ιερού Θεομητορικού Προσκυνήματος Παναγίας Χαρακιανής, το απόγευμα της Δευτέρας, 15ης Απριλίου 2024, επίκαιρη πνευματική ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Αντωνίου Πανταζή, αδελφού της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυοβούνου της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης.

Ο εκλεκτός ομιλητής ανέλυσε με απλότητα και λόγους καρδιακούς το θέμα: «Το χάρισμα της διάκρισης στην πνευματική καθοδήγηση», αφού προηγήθηκε η θερμή εναρκτήρια προσφώνηση του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Παρθενίου Καλυβιανάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στον πολυσέβαστο Γέροντα Στέφανο, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυοβούνου, στη σχέση και το σύνδεσμο του Γέροντος με την Κρήτη και με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο, ευχαριστώντας για την προσέλευση και ομιλία του π. Αντωνίου.

Κατακλείοντας την εκδήλωση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος επεσήμανε συνοπτικά τα κύρια σημεία της ομιλίας του π. Αντωνίου και ευχαριστώντας τον εγκάρδια για τον πνευματικό επιστηριγμό και την ωφέλεια που εκόμισε στους πολυπληθείς προσκυνητές του Θεομητορικού Προσκυνήματος της Παναγίας Χαρακιανής και ευχόμενος σε εκείνον να συνεχίζει επί σειράν πολλών ετών την πολύτιμη διακονία του στην Αγία μας Εκκλησία προς δόξαν Θεού και σωτηρία ψυχών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ