ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πρώτη ποιμαντική επίσκεψη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Προδρόμου στην Ενορία Σωματά

0

Το απόγευμα της Τρίτης, 16ης Απριλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος πραγματοποίησε την πρώτη του ποιμαντική επίσκεψη στην Ενορία Σωματά και στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

Προ της απολύσεως του Μεγάλου Αποδείπνου, θερμώς καλωσόρισαν τον Σεβασμιώτατο ο εξυπηρετών εφημεριακώς την Ενορία, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Ζαφειρόπουλος, ο οποίος προσέφερε στον Σεβασμιώτατο, εκ μέρους της Ενορίας, Ιερό Επιγονάτιο με την απεικόνιση της Ζωοδόχου Πηγής, καθώς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρμένων, όπου υπάγεται ο Σωματάς.

Ο Σεβασμιώτατος, στην προσλαλιά του, εξέφρασε τη χαρά του, διότι ακόμη τα χωριά και οι κοινότητές μας κρατούν, σε τούτους τους δύσκολους καιρούς, την πατρώα πίστη και ευσέβεια, τη φιλοπατρία και την αγάπη, συνεχάρη τους ανθρώπους, και μάλιστα τα μικρά παιδιά, για τη συμμετοχή τους στο Μέγα Απόδειπνο, και ευχήθηκε σε όλους καλό και αίσιο το ερχόμενο Άγιο Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Επίσκοπός μας επισκέφθηκε στην οικία του τον οικουρούντα συνταξιούχο πρώην Εφημέριο της Ενορίας Σωματά, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Χρήστο Λαζάρου.

Ακολούθησε παραδοσιακή σαρακοστινή φιλοξενία από πλευράς της Ενορίας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ