ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στους Βρεφονηπιακούς, Παιδικους Σταθμούς και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ρεθύμνης

0

Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ρεθύμνης ενημερώνει τους συμπολίτες ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά 2024 - 2025 στους δημοτικούς και, τα ΚΔΑΠ.
Προκειμένου να διασφαλιστεί η απόλυτη διαφάνεια και δικαιοσύνη κατά την εγγραφή των παιδιών στις δομές μας, οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες παρακαλούνται  να υποβάλουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ την Αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά  στην ηλεκτρονική εφαρμογή που λειτουργεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ρεθύμνης https://www.rethymno.gr/municipality/npdd/eggrafes-24-05-24.html

Ακολουθώντας τον ίδιο σύνδεσμο θα βρουν ανηρτημένες αναλυτικές οδηγίες για τον ισχύοντα κανονισμό που διέπει το  δικαίωμα εγγραφής των παιδιών, τα γενικά κριτήρια επιλογής και μοριοδότησης,  τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και έκδοσης των αποτελεσμάτων , το δικαίωμα υποβολής ένστασης,   τα τροφεία, την έναρξη φιλοξενίας και όλα όσα είναι χρήσιμο να γνωρίζουν οι  ενδιαφερόμενοι γονείς /κηδεμόνες.

Υπογραμμίζεται ότι οι αιτήσεις εγγραφών θα γίνονται δεκτές μέχρι και  την Κυριακή 30  Ιουνίου 2024 και ώρα 23:59.
Διευκρινίζεται ότι εκπρόθεσμες αιτήσεις εγγραφής γίνονται δεκτές καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις και δεν εκκρεμούν εμπρόθεσμες αιτήσεις που δεν έχουν ικανοποιηθεί.
Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρεθύμνης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Δρ Άννα Ελευθεριάδου - Γκίκα  παρακαλούν τους ενδιαφερόμενους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, να διαβάσουν πολύ προσεκτικά  τις οδηγίες προτού συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής των παιδιών τους, προκειμένου να αποφύγουν ταλαιπωρία και, κυρίως, να διακινδυνεύσουν την απόρριψη της αίτησης τους ως ελλιπούς ή ανακριβούς ή εκπρόθεσμης κλπ.  

Οι οδηγίες είναι αναλυτικές και ως εκ τούτου δεν θα παρέχονται πληροφορίες τηλεφωνικώς από την Υπηρεσία επί της διαδικασίας εγγραφής. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να το σεβαστούν. Εντούτοις, μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικώς με κάθε  Παιδικό ή  Βρεφονηπιακό  Σταθμό ή ΚΔΑΠ  για να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εφαρμόζουν και για την εν γένει  φιλοξενία των παιδιών.  

Επιπλέον,  προτείνεται  στους γονείς να καταθέσουν την αίτηση το συντομότερο δυνατό και να αποφύγουν την εξάντληση του χρονικού περιθωρίου που τους παρέχεται,  ώστε να υπάρχει διαθέσιμος χρόνος ελέγχου της αίτησης και ενημέρωσης τους από την Υπηρεσία για τυχόν ελλείψεις.
Η συσσώρευση πολλών αιτήσεων κατά το τελευταίο τριήμερο προ της λήξης της προθεσμίας, ενδεχομένως λόγω έλλειψης χρόνου, να μην επιτρέψει στην Υπηρεσία να ενημερώσει εγκαίρως τους αιτούντες για ελλείψεις ή τυχόν λάθη στην αίτηση που χρήζουν διόρθωσης,  με αποτέλεσμα την απόρριψη της.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ