ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δεν έγιναν δεκτές οι παρατήσεις των διευθυντών των Κέντρων Υγείας Ρεθύμνου

0

Η μαζική παραίτηση από τη θέση των διευθυντών -όχι από το ΕΣΥ- των Κέντρων Υγείας του νομού Ρεθύμνου ήταν το μοναδικό μέσο πίεσης, προκειμένου ν’ αναδειχθεί το πολύ μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Οι παραιτήσεις των συντονιστών διευθυντών -οι οποίες ωστόσο δεν έγιναν δεκτές- ακολούθησαν, μετά το «εντέλλεσθε» που έστειλε η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, ώστε ένας γενικός γιατρός από κάθε Κ.Υ. να κάνει μία εφημερία τον μήνα στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου.

Εν τω μεταξύ, ενώ οι εφημερίες από γενικούς γιατρούς των Κ.Υ. καλύπτονται κανονικά, ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, οι διευθυντές των κέντρων υγείας κλήθηκαν να δώσουν «εντέλλεσθε» σε γενικούς γιατρούς των δομών τους, πράγμα όμως που δεν είναι νόμιμο.

Όπως έγινε γνωστό οι διευθυντές δεν μπορούν να δώσουν «εντέλλεσθε» σε γιατρούς της δομής τους για να μεταβούν σε άλλη δομή, καθώς τα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο δεν ανήκουν στον ίδιο φορέα. Έτσι, για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα εντός της μονάδας τους, προχώρησαν στις παραιτήσεις από τις θέσεις των διευθυντών ως μέσο πίεσης, ενώ παραμένουν στις θέσεις τους και εργάζονται κανονικά στα Κέντρα Υγείας Περάματος, Αγίας Φωτεινής, Σπηλίου και Ανωγείων.

Ωστόσο, αυτό που αντιτάσσουν είναι πως αυτή η πρακτική είναι πιθανό στο μέλλον να δημιουργήσει νέες ανάγκες για περισσότερες εφημερίες ή ακόμα και άλλες λύσεις.

Η λύση ωστόσο για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου θεωρούν ότι είναι, μόνο η πρόσληψη μόνιμων γιατρών για το Νοσηλευτικό Ίδρυμα, ώστε να μην συμβαίνει αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο τουλάχιστον χρόνο, που μετακινούνται συνεχώς γιατροί από τα νοσοκομεία του Ηρακλείου και των Χανίων για να καλύπτουν τα κενά.

Αξίζει ν αναφερθεί ότι το Κέντρο Υγείας Περάματος υπηρετούν 11 γενικοί γιατροί, στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου 9, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Φωτεινής 6 και στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων 6. Ωστόσο, σοβαρό έλλειμμα εντοπίζεται στους αγροτικούς γιατρούς, που συνολικά είναι μόνο 3 σε ολόκληρο το νομό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ