ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στην τελική ευθεία της μάχης των ευρωεκλογών η Νέα Αριστερά Ρεθύμνου – εκδηλώσεις και περιοδείες υποψηφίων ευρωβουλευτών

0

Στην τελική ευθεία της μάχης των ευρωεκλογών , τα μέλη και οι φίλοι της Νέας Αριστεράς Ρεθύμνου οργανώνουν  την καθημερινή παρουσία του κόμματος στο Νομό , με αφετηρία το εκλογικό περίπτερο απέναντι από το Δημαρχείο. Έχουν ήδη προγραμματιστεί περιοδείες στην πόλη ( δημόσιες υπηρεσίες , εμπορικό κέντρο , Παλιά Πόλη ) όσο και στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου . Το Ρέθυμνο θα επισκεφθούν στις επόμενες μέρες οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Στέλιος Κούλογλου ( Παρασκευή 31/5 ) , Κωστής Καρπόζηλος ( Τρίτη 4/6 ) , Γιώργος Σταθάκης και Πέτρος Λυμπεράκης ( Παρασκευή 7/6) .

Στην επικοινωνία τους με τους πολίτες του Ρεθύμνου , τα στελέχη και τα μέλη  της Νέας Αριστεράς παρουσιάζουν τις αρχές και τις  προγραμματικές προτεραιότητες του νέου φορέα της Αριστεράς , τονίζοντας ότι για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η νεοφιλελεύθερη Δεξιά του κ.Μητσοτάκη , χρειάζεται αξιόπιστη αριστερή πολιτική και εναλλακτικές προτάσεις  για όλα τα μείζονα προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας.

 Οι 6+1 πολιτικές προτεραιότητες της Νέας Αριστεράς είναι : 1. Αντιμετώπιση  της ακρίβειας με ουσιαστικό έλεγχο της αγοράς ,  πάταξη της αισχροκέρδειας, μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα-καύσιμα και ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων 2. Στέγη για όλους/ες  με απαγόρευση της Golden Visa, φραγμούς στο Airbnb, προγράμματα κοινωνικής κατοικίας και επιδότησης των νέων ανθρώπων για να αποκτούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή στέγη. 3. Δίκαιη φορολόγηση του πλούτου   4. Να σταματήσει η κούρσα των εξοπλισμών και αντί για την αγορά F-35 να χρηματοδοτηθεί αξιοπρεπώς το ΕΣΥ και η Δημόσια Παιδεία 5. Δίκαιη κλιματική μετάβαση , με πλήρη απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη των ΑΠΕ, επένδυση σε ενεργειακές κοινότητες, σύγκρουση με τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που κερδοσκοπούν . 6.  Χωρισμός Κράτους-Εκκλησίας 7.  Συγκάλυψη τέλος:   Η τραγωδία των Τεμπών και η χυδαία προσπάθεια συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών , πρέπει να οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα προσπάθεια αποκατάστασης του Κράτους Δικαίου και της εμπιστοσύνης των πολιτών στη Δημοκρατία μας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ