ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΟΥΛΟΥΜΠΕΚΗΣ: «Πήραμε την πρώτη εντολή για τον σχηματισμό της μεγάλης προοδευτικής παράταξης της χώρας»

0

Αντέξαμε τις αποστασίες, σηκώσαμε κεφάλι και παίρνουμε την πρώτη εντολή για τον σχηματισμό της μεγάλης προοδευτικής παράταξης της χώρας. Αυτό είναι τώρα το χρέος μας κι αυτή την οδηγία πήραμε από τους πολίτες.

Από τα μονοψήφια ποσοστά της εσωστρέφειας στην οποία μας οδήγησε η χορηγία της Νέας Αριστεράς στην  κυβέρνηση Μητσοτάκη, από τα ρεπορτάζ διάλυσης πριν μόλις 100 μέρες, από την εικόνα του τρίτου κόμματος πριν δύο μήνες, ο ΣΥΡΙΖΑ ανασηκώθηκε και επανεπιβεβαίωσε τη θέση του ως αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας. Δείξαμε ανθεκτικότητα και αυτό πρέπει να πιστωθεί στον οργανισμό ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και στην υπερπροσπάθεια του προέδρου μας.

Από την άλλη οι σοβαρές απώλειες της κυβέρνησης, η αποδοκιμασία της από κάθε κοινωνική ομάδα, την οποία  δεν καρπωθήκαμε στο βαθμό που θα μπορούσαμε, μας δείχνει ότι χρειάζονται υπερβάσεις, πολιτική τόλμη κι εμβάθυνση, ευρεία ανανέωση πολιτικού προσωπικού κι επένδυση σε σύγχρονα εργαλεία και διαδικασίες που θα κάνουν την πολιτική πιο ελκυστική, για να μπορέσουμε να μειώσουμε τη σκληρή αποχή και να την κάνουμε ενεργή και διαρκής συμμετοχή.

Την πρωτοβουλία στον προοδευτικό χώρο την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Σε ό,τι αφορά το Ρέθυμνο, το αποτέλεσμα για το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τελικά, με την εντατικοποίηση της δράσης μας ως Νομαρχιακή Επιτροπή, με την παρουσία και του βουλευτή επικρατείας κ. Αποστολάκη, έμεινε σε αξιοπρεπές επίπεδο, παρόλο που η κατάσταση όπως είχαμε αντιληφθεί από τις περιοδείες μας το τελευταίο διάστημα.

Οι πολλές υποψηφιότητες ρεθυμνιωτών σε όλα τα κόμματα πλην ΣΥΡΙΖΑ, η γενικότερη σύνθεση των ευρωψηφοδελτίων, η διάσπαση τοπικά με την αποχώρηση ενός ιδιαίτερα προβεβλημένου πρώην υπουργού, αλλά και δεδομένες ιδιαιτερότητες κυρίως σε συγκεκριμένες περιοχές, δεν ήταν εύκολα αντιμετωπίσιμα. Πιστεύουμε όμως ότι με τη σωστή διαχείριση θα μπορέσουμε σύντομα να  ανατρέψουμε τα αποτελέσματα αυτά που σε κάθε περίπτωση δεν αποτελούν μια μόνιμη εικόνα. Εξάλλου δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι ακόμη και με όλα τα παραπάνω ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε και τοπικά μια σημαντική βάση!

Τόσο προσωπικά καθώς και ως Νομαρχιακή Επιτροπή, ευχαριστούμε όλα μας τα μέλη για την υπερπροσπάθεια των τελευταίων ημερών και θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους όσοι, εργάστηκαν για την άρτια διεξαγωγή των εκλογών".

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ