ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κρήτης στα Ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη

0

Συνοδική Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κρήτης μετέβη εις το Οικουμενικόν Πατριαρχείον την Τρίτην, 11η Ιουνίου ε.ε., δια να μετάσχη εις τα Ονομαστήρια της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.

Η Συνοδική Αντιπροσωπεία απετελείτο υπό του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου και του Πανοσιολ. Αρχιμ. Νήφωνος Βασιλάκη, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.

Ο Παναγιώτατος εδέξατο την Αντιπροσωπείαν εν τω Γραφείω Αυτού.

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, προσεφώνησε τον Παναγιώτατον, εκ μέρους της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας Κρήτης, ως εξής:

«Παναγιώτατε Πάτερ και Δέσποτα, Μετά περισσής χαράς και πνευματικής αγαλλιάσεως η αντιπροσωπεία της κατά Κρήτην Αποστολικής Εκκλησίας, αποτελουμένη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Νήφωνος, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου και της ταπεινότητός μου, ευρισκόμεθα εις το Σεπτόν της Ορθοδοξίας Κέντρον, ίνα υποβάλωμεν βαθυσεβάστους υιϊκάς ευχάς επί τη ευσήμω ταύτη ημέρα, καθ᾽ ην άγετε τα Ονομαστήριά Σας, εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, του Ιερού Κλήρου, των Μοναστικών Αδελφοτήτων και του ευσεβούς λαού Αυτής.

Ήκομεν δια να ευχηθώμεν, και ήδη, κατά την μετοχήν μας εις την Θείαν Λειτουργίαν, ελάβομεν Πατριαρχικήν θεόσδοτον ευλογίαν και Πατρικήν ευχήν.

Ήκομεν δια να συγχαρώμεν, και ευρισκόμεθα αντλούντες ειρήνην και αγαλλίασιν εκ της ζειδώρου πηγής της χάριτος και της κατά Θεόν καταλλαγής.

Ήκομεν δια να τιμήσωμεν, εν επιγνώσει ότι «οι τιμώντες το πρόσωπον» της Υμετέρας Παναγιότητος «τιμούν έκαστον ανθρώπινον πρόσωπον και μέσω της τιμής αυτής, τιμούν το αρχέτυπον Θείον Πρόσωπον, του οποίου τελείαν ενσώματον εικόνα απετέλεσσεν ο πράος και ταπεινός τη καρδία Ιησούς Χριστός», κατά σεπτήν Υμετέραν έκφρασιν.

Ήκομεν τέλος, ίνα προσκυνήσωμεν και υποβάλωμεν υιϊκόν σέβας εις Θρόνον Μαρτυρικόν, και καθιστάμεθα έμπλεοι περισσείας δυνάμεως και άνωθεν ενισχύσεως δια των Αγίων ευχών Σας.

Παναγιώτατε, η αφορμή των Σεπτών Ονομαστηρίων Σας, μας δίδει την ευκαιρίαν το μεν, ίνα υποβάλωμεν την εγνωσμένην υφ᾽ Υμών αφοσίωσιν και αταλάντευτον προσήλωσιν εις τα δίκαια του Οικουμενικού Θρόνου της θυγατρός Αποστολικής Εκκλησίας του Αποστόλου Τίτου, το δε, ίνα καταθέσωμεν εις τον περιώνυμον οιακοστρόφον της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας εγκαρδίους εορτίους ευχάς, όπως Κύριος ο Θεός διακρατή την Υμετέραν Παναγιότητα υγιαίνουσαν, ορθοτομούσαν τον λόγον της Χριστού Αληθείας, πυκτεύουσαν δια την ενότητα και ευστάθειαν της Εκκλησίας και δρέπουσαν ευκλεείς καρπούς εκ του πλουσίου αμητού των ανυστάκτων κόπων και αγώνων Αυτής.

Είησαν τα έτη Υμών, Πανσέβαστε Πάτερ και Δέσποτα, θεοστεφή και πανεύφημα».

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τα αισθήματα στοργής και αγάπης της Μητρός Εκκλησίας και του ιδίου προσωπικώς προς την Εκκλησίαν Κρήτης και τας ευχαριστίας Αυτού δια την συμμετοχήν Συνοδικής Αντιπροσωπείας εκ της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης εις τα Ονομαστήρια Αυτού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ