ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Λαμπρός εορτασμός στην Ιερά Μονή Αγίου Πνεύματος Κισσού

0

Για ακόμα μια χρονιά η Ιερά Μονή Αγίου Πνεύματος Κισσού δέχθηκε χιλιάδες κόσμου το τριήμερο της μεγάλης εορτής του Μοναστηριού.

Ειδικότερα από το περασμένο Σάββατο το απόγευμα έως την Κυριακή το βράδυ, οι προσκυνητές κατέκλεισαν το ιστορικό μοναστήρι του Δήμου Αγίου Βασιλείου για να δείξουν την ευλάβεια τους προς το Άγιο Πνεύμα αλλά και την υποστήριξη τους στο αναστηλωτικό έργο που υλοποιείται από τον Ηγούμενο της Μονής, Αρχιμανδρίτη π. Βαρθολομαίο Ξερουδάκη.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό της Κυριακής προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος . Ακολούθησε Παράκληση, Αγιασμός και Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη π. Αγαθάγγελου Κουμή  ενώ την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της τοπικής Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτης π. Αθανάσιος Καραχάλιος και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωσήφ Περάκης. Οι τελετές ολοκληρώθηκαν με τον Μεθεόρτιο Εσπερινό και το Μνημόσυνο για τους κτήτορες της μονής, που τέλεσε ο ίδιος ο Ηγούμενος.

Η φιλοξενία για τους προσκυνητές του Μοναστηριού ήταν και φέτος ιδιαιτέρως πλούσια και κατά τις παραδόσεις που τηρούνται ευλαβικά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ