ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«ΟΧΙ» από τη δικαιοσύνη στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Άρδακτο

0

Τέλος στα σχέδια εγκατάστασης τριών ανεμογεννητριών στον Άρδακτο έδωσε με απόφασή του το Πολυμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου. Πιο συγκεκριμένα, η δικαστική απόφαση που δικαιώνει το δήμο Αγίου Βασιλείου και τους  δημότες του, υποχρεώνει την εταιρία «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» να παύσει κάθε περαιτέρω εργασία διότι δεν είναι εντός των νόμιμων ορίων. Μάλιστα σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, υπάρχει περιβαλλοντικό πρόβλημα οπτικής ρύπανσης και όχλησης λόγω του θορύβου από τις ανεμογεννήτριες.

Υπενθυμίζεται, ότι ο δήμος Αγίου Βασιλείου είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη μετά τη μεγάλη κινητοποίηση που είχε πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2021 από το δήμο, τους κατοίκους και το συντονιστικό κατά των ΒΑΠΕ, που είχαν μπλοκάρει ήδη τρεις φορές τη διέλευση των βαρέων οχημάτων για μεταφορά και παράνομη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.   

Στις κινητοποιήσεις ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης μιλούσε για οικολογικό έγκλημα που θα υποβαθμίσει τη ζωή των κατοίκων της περιοχής. Σήμερα πάντως νιώθει δικαιωμένος αφού από την πρώτη στιγμή ο δήμος μπήκε μπροστά στον αγώνα.     

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ