ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σύλλογος Λογιστών φοροτεχνικών Ελ. Επαγγ. Ρεθύμνου: "Για ακόμα μία φορά στο ίδιο έργο θεατές"

0

Για ακόμα μία φορά η άγνοια των εμπλεκόμενων φορέων για το τι πραγματικά συμβαίνει στην πραγματική οικονομία και στις επιχειρήσεις έφεραν σε αδιέξοδο εκατομμύρια επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Μετά τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που όπως αναμενόταν ήταν ανέφικτο να τηρηθούν, μετά τις συνεχείς επιστολές από επαγγελματικούς συλλόγους και φορείς περί μη ρεαλιστικότητας των ανωτέρω, η ΑΑΔΕ συνέχισε να στέλνει σωρεία από e-mails τρομοκρατίας περί προστίμων πολλών χιλιάδων ευρώ ακόμα και σε μη υπόχρεους.

Μετά και τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής στην Ψηφιακή Κάρτα, παρουσιάστηκαν και τεράστια προβλήματα στο σύστημα του Εργάνη ήδη από την πρώτη ημέρα εφαρμογής, ενώ οι πρόσθετες διαδικασίες αυξάνουν την ψηφιακή γραφειοκρατία σε ένα ήδη πολύ πιεσμένο περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, τις εταιρείες λογισμικού και τα λογιστικά γραφεία.

Παράλληλα, έχουμε παρατάσεις για:

- Διασυνδέσεις POS- ERP,

- Απόσυρσης/αντικατάστασης ταμειακών,

- ενεργοποίηση πληρωμών μέσω IRIS.

Οι ανωτέρω παρατάσεις ήταν δεδομένες, όχι επειδή έκαναν χάρη στους επαγγελματικούς συλλόγους, αλλά επειδή πρώτα από όλα δεν ήταν έτοιμο το ίδιο το Κράτος και έπειτα επειδή οι αρμόδιοι δεν ενδιαφέρθηκαν να μάθουν το τι πραγματικά συμβαίνει στην αγορά.

Επιτέλους, αναγνωρίστε τις αστοχίες σας, ανακοινώστε παράταση για τις φετινές Φορολογικές Δηλώσεις και σταματήστε να τρομοκρατείται πολίτες, επιχειρηματίες και λογιστές με πρόστιμα.

Οι μεταρρυθμίσεις θέλουν προγραμματισμό και σχέδιο, αλλά πρώτα από όλα ένα φιλικό και έτοιμο κράτος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ