ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Νίκος Ανδρουλάκης: Συνεχίζουμε μαζί στον δρόμο της ενότητας και της πολιτικής μας αυτονομίας

0

 Η ΝΕΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Με σταθερό προσανατολισμό «το ΠΑΣΟΚ να γίνει ο βασικός φορέας της ελπίδας για τον λαό μας», όπως δηλώνει ο ίδιος, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει μπει στην διεκδίκηση της παραμονής του στην προεδρία, καλώντας τους πολίτες  να συνεχίσουν μαζί, διορθώνοντας λάθη, ενώνοντας δυνάμεις και επιταχύνοντας τη δυναμική που θεωρεί πως έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια που ο ίδιος είναι επικεφαλής του κόμματος.

Στην συνέντευξη που ακολουθεί μιλά για τις πρόσφατες ευρωεκλογές, εκφράζει την ανησυχία του για την άνοδο της κεντροδεξιάς, ασκεί δριμύτατη κριτική στην κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και απαντά στο αν το ΠΑΣΟΚ είναι κοντά στο να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα της κεντροαριστεράς.

Παράλληλα προχωρά σε αυτοκριτική, αιτιολογεί την επιλογή του να διεκδικήσει και πάλι την προεδρεία και σκιαγραφεί εύγλωττα τους στόχους του για το μέλλον.

Περισσότερα, στην αποκλειστική συνέντευξη που ακολουθεί και την οποία παραχώρησε στην εφημερίδα «Ρέθεμνος» και το rethemnosnews.gr .

Τι προσδοκάτε από τις διαδικασίες του προσεχούς Οκτωβρίου για το κόμμα σας;

Στα δυόμισι χρόνια που είμαι Πρόεδρος, το ΠΑΣΟΚ μεγάλωσε, έφτιαξε γραφεία και οργανώσεις σε χωριά και δήμους, κέρδισε στην αυτοδιοίκηση, αύξησε τα ποσοστά του. Το ΠΑΣΟΚ έγινε ξανά ορατό στην κοινωνία. Στις ευρωπαϊκές εκλογές ήταν το μόνο κόμμα εξουσίας που αύξησε τα ποσοστά του, όχι όσα θα θέλαμε και θα ήθελα, αλλά επιβεβαιώσαμε τη σταθερή μας άνοδο. Στην περιφέρεια είμαστε δεύτερο κόμμα και στον χάρτη μπήκε ξανά το πράσινο χρώμα σε δύο νομούς της Κρήτης μετά από 12 χρόνια. Η διαφορά μας από τη Νέα Δημοκρατία μειώθηκε στο μισό, ενώ η απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ από τις 23 μονάδες το 2019 , προσεγγίζει πλέον τις δύο. Ελπίζω, σε αυτή τη εσωκομματική διαδικασία ως τον Οκτώβριο, να επικρατήσει η πολιτική, να ακουστούν οι θέσεις όλων για το πώς θα γίνουμε χρήσιμοι στους πολίτες. Προσωπικά αυτό θα επιδιώξω γιατί πιστεύω ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αλλάξει την πατρίδα μας και να δώσει προοπτική στον ελληνικό λαό, αρκεί να αφήσει στο παρελθόν κακές νοοτροπίες και λανθασμένες συμπεριφορές.

Ποια είναι η θέση σας στα σενάρια που θέλουν ή θεωρούν πως αν δεν υπάρξει συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος σας, καθώς και άλλων δυνάμεων από τον κεντροαριστερό χώρο, δεν θα μπορέσει καμιά πολιτική δύναμη να σταθεί με αξιοπιστία και προοπτική νίκης απέναντι στην Νέα Δημοκρατία;

Έχω δώσει ήδη δείγματα γραφής σε αυτό το πεδίο με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσα για τις χαλκευμένες συνομιλίες της τραγωδίας των Τεμπών. Είμαι θετικός στο να βρίσκουμε κοινό τόπο τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε πεδία που αφορούν λάθη της κυβέρνησης, μια κοινή στρατηγική για την ακρίβεια, τα ολιγοπώλια, τα μεγάλα προβλήματα που μαστίζουν τους πολίτες. Όμως η κεντροαριστερά δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει ξανά με συγκολλήσεις κομμάτων και συμφωνίες σε επίπεδο κορυφής ή για να ξαναβρούν ρόλο στελέχη που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ για τη καρέκλα, επιδιώκοντας να δημιουργήσουν μία ευρύτερη ρευστότητα. Σε τέτοια παιχνίδια του παρασκηνίου δεν μπαίνω. Η επιλογή της ενίσχυσης του ΠΑΣΟΚ και της παράλληλης αμφίπλευρης διεύρυνσης είναι μονόδρομος και πιστεύω ότι αυτή η στρατηγική επιλογή δεν πρέπει να αλλάξει. Η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας, την οποία κι εγώ επιθυμώ, δεν σημαίνει πολιτικό ενταφιασμό του ΠΑΣΟΚ. Η μετατροπή του από κόμμα σε συνιστώσα δεν είναι αποδεκτή. 

Ποιο είναι το όραμα σας για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου;

Τα τελευταία δυόμισι χρόνια οικοδομήσαμε θεμέλια σταθερής ανόδου για την παράταξής μας, με ένα σύγχρονο προοδευτικό πρόγραμμα που καταρτίστηκε για πρώτη φορά μετά από χρόνια και ανανεωμένο ανθρώπινο δυναμικό. Αυτή η ανοδική πορεία πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη δυναμική και πιο έντονη δράση κοντά στους πολίτες, κρατώντας πάντα τις ίδιες αξίες, της σοβαρότητας, της υπευθυνότητας, της αξιοπιστίας. Για να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ ο βασικός φορέας της ελπίδας για τον λαό μας.

Ποιο είναι το εχέγγυο για το όραμα που περιγράψατε στην προηγούμενη ερώτηση;

Πυξίδα της πολιτικής μου διαδρομής είναι η αυτονομία της πολιτικής. Δεν είμαι ούτε παράγοντας διαφθοράς, ούτε παράγοντας παιχνιδιών με τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα της χώρας. Επιλέγω ένα μοντέλο ηγεσίας πιο πολιτικό, που δεν υποτάσσεται στην επικοινωνία, αλλά εστιάζει στο να υπηρετήσουμε τον πολίτη με συνέπεια και ήθος. Χτίζουμε ξανά μία μόνιμη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και στόχος μου είναι να ξαναγίνουμε η φωνή των μη προνομιούχων. Αντί το ΠΑΣΟΚ να συνθλιβεί, όπως πολλοί προέβλεπαν στις εθνικές εκλογές του 2023 μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον αυτόνομος πόλος. Με τις προτάσεις μας και την πίεση που ασκήσαμε, αναγκάσαμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να έρθει πιο κοντά στις δικές μας θέσεις, στο επίδομα μητρότητας για τις ελεύθερες επαγγελματίες, τους περιορισμούς στη βραχυχρόνια μίσθωση και την golden visa. Γυρίσαμε τον προβολέα στη στεγαστική κρίση για την οποία μιλώ εδώ και πέντε χρόνια κι έχω παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών. Είμαστε οι μόνοι που επιφέραμε σοβαρά πλήγματα στη κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τα σκάνδαλα και τις αδιανόητες μεθοδεύσεις του Μεγάρου Μαξίμου. Πιστεύω ότι τα θεμέλια που έχουμε βάλει μαζί με τα στελέχη μας και τους πολίτες για την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης είναι ισχυρά και έτσι φιλοδοξώ να συνεχίσουμε. 

Που αποδίδετε το γεγονός, ότι στις ευρωεκλογές το κόμμα σας δεν έπεισε στον βαθμό που περιμένατε ή πιστεύατε;

Είμαι ο τελευταίος που θα πει ότι δεν έγινα λάθη. Ανέλαβα εξαρχής την ευθύνη. Υπήρξαν ζητήματα στα οποία κοινοβουλευτικά στείλαμε ένα θολό πολιτικό μήνυμα. Κάποιες φορές τραβήξαμε τους προβολείς στις διαφωνίες μας και όχι για να επικοινωνήσουμε τις προτάσεις μας και να πολλαπλασιάσουμε την ισχύ του προγραμματικού μας μηνύματος. Πολλές από τις σοβαρές προτάσεις που έχουμε για την ακρίβεια, τη δημόσια υγεία, το κόστος στέγασης, τα κόκκινα δάνεια, την απασχόληση, τη στήριξη των νέων και της οικογένειας δε έφτασαν στους πολίτες και αυτό πρέπει να αλλάξει.

Σας προβληματίζει η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και τι πρέπει να αλλάξει για να κερδίσουν χώρο οι δημοκρατικές δυνάμεις;

Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στην Ευρώπη μετά τις ευρωεκλογές είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Περιμέναμε άνοδο της ακροδεξιάς και ήρθε σχεδόν σε όλες τις χώρες, ενώ οι προοδευτικές δυνάμεις υποχώρησαν. Και το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, της κυρίας Φον ντερ Λάιεν και του κ. Μητσοτάκη, το οποίο πρωταγωνιστεί στις συντηρητικές πολιτικές που έχουν βυθίσει σε οικονομική, εργασιακή και γεωπολιτική ανασφάλεια τους Ευρωπαίους πολίτες, πριν την 9η Ιουνίου είχε αφήσει ορθάνοιχτη την πόρτα της συνεργασίας με την ευρωπαϊκή ακροδεξιά της Λεπέν, της Μελόνι και του Όρμπαν. Εμείς θέλουμε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, με κοινά εργαλεία ασφάλειας κι ένα ταμείο ευρωπαϊκής οικονομικής κυριαρχίας, που θα επενδύσει στις χώρες μας, ώστε να φέρουμε πίσω τα παραγωγικά κομμάτια που έφυγαν για την Κίνα και αλλού. Για να βρίσκουν οι νέοι μας καλές δουλειές και να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος της δημόσιας υγείας και δημόσιας παιδείας. Για όλα αυτά αγωνιζόμαστε οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και είμαστε τυχεροί που ένας φίλος της Ελλάδας ο Αντόνιο Κόστα εξελέγη Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η παρουσία του πιστεύω πως αποτελεί ισχυρό εχέγγυο για να προχωρήσει η Ευρώπη σε πιο προοδευτικά μονοπάτια.

Ποιες είναι οι προτάσεις σας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που καθηλώνει οικονομικά τα νοικοκυριά;

Η τεράστια αύξηση του κόστους ζωής έχει την αποκλειστική σφραγίδα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο κ. Μητσοτάκης κήρυξε «το τέλος της ακρίβειας», αυτής που προεκλογικά επανειλημμένως είχε πει πως έχουμε αφήσει πίσω μας. Οι πολίτες όμως πληρώνουν πανάκριβα τα βασικά αγαθά, με τον πληθωρισμό τροφίμων εδώ και έντεκα μήνες να είναι σταθερά ψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Οι μόνοι κερδισμένοι από την ασυδοσία στην αγορά είναι οι μεγάλοι όμιλοι. Την τελευταία τετραετία, ο πληθωρισμός της απληστίας έτρεξε στην Ελλάδα 5,5 φορές γρηγορότερα από άλλα κράτη της ευρωζώνης. Η ακρίβεια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με παρατάσεις των ίδιων αναποτελεσματικών μέτρων, που τη μονιμοποίησαν μέχρι σήμερα, ούτε ονομάζοντας τις διευθετήσεις, «μεταρρυθμίσεις». Εμείς έχουμε προτείνει εξαρχής μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής για όσο διαρκεί το κύμα ανατιμήσεων, εκτεταμένους ελέγχους και θέσπιση της Ενιαίας Αρχής Καταναλωτών για να θωρακιστεί το καταναλωτικό κίνημα απέναντι στην αισχροκέρδεια των πολυεθνικών. Ο λανθασμένος ενεργειακός σχεδιασμός της κυβέρνησης στοιχίζει ακριβά στους πολίτες. Τα τιμολόγια από αυτόν τον μήνα έχουν πάρει τη ανιούσα, με αυξήσεις που θα φτάσου ως και 70%, σε μια θερινή περίοδο με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Όμως η αδυναμία και η απροθυμία της κυβέρνησης να δώσει πραγματικές λύσεις είναι πρωτοφανής. Βλέπουμε τι γίνεται και με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Έχει γίνει πλέον αδύνατο για τις οικογένειες και τους νέους να κάνουν λίγες ημέρες διακοπές. Η κυβέρνηση έχει βαλθεί να μας κάνει ξένους στον τόπο μας. Πρέπει επιτέλους σε κάποιες διαδρομές να υπάρξει πλαφόν και να μπουν κανόνες στην αγορά.

Η κυβερνητική πολιτική στην υγεία είναι σχεδόν καθημερινά στην ατζέντα των σοβαρών προβλημάτων της καθημερινότητας. Εμείς εδώ στο Ρέθυμνο ζούμε μια συνεχώς διογκούμενη κρίση στην λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας. Ποιες είναι οι προτάσεις σας για τον τομέα αυτό;

Πριν λίγες ημέρες, ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι η μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης. Όμως αυτό που βλέπουμε εδώ και πέντε χρόνια είναι ότι με κάθε νομοθετική παρέμβαση, η κυβέρνηση διαλύει συστηματικά το ΕΣΥ. Αντί να αντιμετωπίσει την υποστελέχωση, τις λίστες της ντροπής για ένα χειρουργείο, τις ελλιπείς υποδομές, κλείνει το μάτι στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, αναγκάζοντας τους πολίτες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες να πληρώνουμε τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ευρώπη, μετά τη Βουλγαρία. Για μας η αναγέννηση του ΕΣΥ αποτελεί μονόδρομο για να στηρίξουμε την κοινωνία που δοκιμάζεται πολλαπλώς. Χρειάζεται κάλυψη των κενών με μόνιμο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, επένδυση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά και κίνητρα για να πάνε οι νέοι γιατροί και νοσηλευτές στα νησιά και τις ακριτικές μας περιοχές, αντί να φεύγουν στο εξωτερικό.

Η ελληνική περιφέρεια, στην οποία το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε δεύτερη πολιτική δύναμη, στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα. Τι προτείνετε;

Δυστυχώς ο αγροτικός κόσμος της χώρας μας είναι ένα από τα πρώτα θύματα των πολιτικών της κυβέρνησης, που στηρίζει εμμονικά τους λίγους, αλλά αφήνει ανυπεράσπιστους τους πολλούς. Η πρωτοφανής απόφαση να τεθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ευρωπαϊκή εποπτεία λόγω σοβαρών παρατυπιών καθρεφτίζει την ανεπάρκεια και την ανικανότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να μοιράσει τις επιδοτήσεις και τις ενισχύσεις. Παρά την επιμονή της να πετά το μπαλάκι των ευθυνών στην Ευρώπη, το 2023, πρώτο έτος εφαρμογής της νέας Κ.Α.Π. που σε εθνικό επίπεδο φέρει την «επιτελική» σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας έλαβαν τα λιγότερα χρήματα από ποτέ, ενώ τα εισοδήματά τους συρρικνώνονται από την ακρίβεια στα λιπάσματα, στις ζωοτροφές, στην ενέργεια. Αντί να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να στηρίξει την αγροτική παραγωγή, η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τη δράση της στην αλλαγή 5 υπουργών και 5 προέδρων στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τα λάθη βεβαίως συνεχίζονται, αφού από τον έλεγχο του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, προέκυψε λανθασμένη πληρωμή για τον Ιούλιο του 2023 που αφορά 196.083 παραγωγούς και αντιστοιχεί σε 50,75 εκατ. ευρώ. Κι αυτά τα χρήματα, εξαιτίας της ανικανότητάς τους, θα πρέπει να αφαιρεθούν από τους αγρότες. Για το ΠΑΣΟΚ, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί προτεραιότητα. Έχουμε καταθέσει προτάσεις του για τη συγκράτηση του κόστους παραγωγής, με την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων για αγρότες και κτηνοτρόφους, ώστε να αποκλιμακωθεί το κόστος ενέργειας, την αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για δικαιότερες αποζημιώσεις. Για εμάς, ο πρωτογενής τομέας αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και εξωστρέφειας για την ελληνική περιφέρεια και την εθνική οικονομία. Πιστεύω πως μαζί με τη μεταποίηση και τη διασύνδεση με τον τουρισμό ο αγροτικός τομέας μπορεί να συμβάλλει, ώστε να μείνουν οι νέοι άνθρωποι στην πατρίδα μας και να δημιουργήσουν αντί να φεύγουν στο εξωτερικό.

Ποιο μήνυμα θεωρείτε ότι έστειλαν οι πολίτες στις πρόσφατες ευρωεκλογές;

Οι ευρωπαϊκές κάλπες διαμόρφωσαν ένα νέο τοπίο όχι μόνο στη Ευρώπη αλλά και στη χώρα. Οι πολίτες αποδοκίμασαν την πενταετή διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κι έστειλαν ένα σαφές μήνυμα ότι η παντοδυναμία του 41%, που λανθασμένα ο κ. Μητσοτάκης μετέφρασε σε «λευκή επιταγή» αλαζονείας και ασυδοσίας, έχει παρέλθει οριστικά. Από την άλλη, η περαιτέρω πτώση του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι η αντιπολίτευση του Tik Tok και οι μεσσιανικές προσεγγίσεις, που στερούνται πολιτικής ουσίας, φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα. H ενίσχυση των λαϊκιστικών κομμάτων της υπερσυντηρητικής δεξιάς επιβεβαιώνει ότι η μάχη απέναντι στον ανορθολογισμό και την καπηλεία των ευαισθησιών του λαού μας πρέπει να είναι καθημερινή. Ενώ η αυξημένη αποχή καταδεικνύει ότι είναι χρέος μας να μην αφήσουμε αυτή την κρίση εμπιστοσύνης να εδραιωθεί. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται σοβαρότητα, συνέπεια, αξιοπιστία και ένα νέο πολιτικό ήθος, που εμείς στο ΠΑΣΟΚ χτίζουμε μεθοδικά τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Τι θεωρείτε πως δεν κάνατε τα τελευταία χρόνια αλλά θα το κάνετε αν επανεκλεγείτε;

Μπορώ με περηφάνια να πω ότι το διάστημα που είμαι στην ηγεσία της παράταξής μας κάναμε μόνο βήματα μπροστά. Πολλά όμως πρέπει να αλλάξουν. Γνωρίζω τι πρέπει να βελτιώσουμε και χωρίς την πίεση των συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων είμαι αποφασισμένος να υπηρετήσω δυο συγκεκριμένους στόχους. Πρώτον, να βελτιώσουμε τη λειτουργία του κόμματος κάνοντας το πιο σύγχρονο και συμμετοχικό, αντίβαρο στην κρίση αντιπροσώπευσης που σαρώνει το πολιτικό σύστημα. Χρειάζεται να αναβαθμίσουμε τους τομείς πολιτικής και να τους στελεχώσουμε με ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά, ώστε να παράγονται θέσεις που θα ακουμπούν την κοινωνία. Δεύτερον με τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες να ξαναγίνουμε η φωνή της μεσαίας τάξης και των μη προνομιούχων Ελλήνων, όχι μόνο στην περιφέρεια αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα, των ανέργων, των νέων υπο-απασχολουμένων, των χαμηλόμισθων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των χαμηλοσυνταξιούχων.

Να κλείσουμε με το μήνυμα σας προς του πολίτες και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Στις ερχόμενες εσωκομματικές εκλογές, ζητώ να προχωρήσουμε ξανά μαζί, να επιταχύνουμε την ανοδική πορεία της παράταξής μας, με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της ιστορικής μας μνήμης, αλλά και με περισσότερη ανανέωση, αποφασιστικότητα και έντονη δράση. Για να κάνουμε ακόμα πιο ισχυρή τη νέα σχέση εμπιστοσύνης που χτίζουμε με τη νέα γενιά, τη μεσαία τάξη, τους φτωχότερους Έλληνες. Μαζί θα ξανακάνουμε τη Δημοκρατική Παράταξη τον μεγάλο πρωταγωνιστή του προοδευτικού κόσμου της χώρας, χωρίς διαπραγματεύσεις, λαϊκισμούς και μεγαλοστομίες. Διορθώνοντας λάθη, ενώνοντας δυνάμεις, επιταχύνοντας τη δυναμική μας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ