ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Νέος ισχυρός όμιλος στο ελαιόλαδο με… Κρητικό άρωμα

0

Το ελληνικό ελαιόλαδο αδιαμφησβήτητα έχει ανάγκη από μεγαλύτερα σχήματα τα οποία θα μπορέσουν να διαδραματίσουν έναν ρόλο, τόσο στην αναβάθμιση της ταυτότητάς του, όσο και στη συγκέντρωση κρίσιμων όγκων για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης στις διεθνείς αγορές.

Στον κλάδο του ελαιόλαδου, δημιουργείται μια ενδιαφέρουσα συνένωση σε επιχειρηματικά σχήματα που θα επιχειρήσουν να βρουν κοινό βηματισμό σε μια αγορά στην οποία κυριαρχούν οι «μεγάλες δυνάμεις» Ισπανικών και Ιταλικών οίκων.

Πιο συγκεκριμένα, οι όμιλοι SMERemediumCap και Inspiring Earth ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός νέου, ισχυρού ομίλου στον κλάδο του ελληνικού ελαιολάδου.

Με την σύσταση μιας κοινής Εταιρείας η οποία θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των Εταιρειών «Λατζιμάς Α.Ε.» , «Έλαια Σητείας-LASITIA Α.Ε.» και «Olympian Green International Α.Ε.», δημιουργείται ένας νέος ισχυρός όμιλος στα προϊόντα ελαιολάδου.

Ο νέος όμιλος διαθέτει πολυετείς συμφωνίες που εξασφαλίζουν πρόσβαση στις ποιοτικότερες και σημαντικότερες παραγωγές ελαιολάδου της Κρήτης σε Ρέθυμνο και Σητεία, αλλά και της Πελοποννήσου.

Κύριος στόχος του νέου ομίλου είναι η επέκταση της επώνυμης ετικέτας στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη σε νέες αγορές εκτός Ευρώπης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ