ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η εορτή της Αγίας Άννας στα Χάρκια Ρεθύμνου

0

Το πρωί της Πέμπτης, 25ης Ιουλίου 2024, Εορτή της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Άννης Χαρκίων, όπου χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος υπό του Εφημερίου της Ενορίας Χαρκίων, Αιδεσ. Πρωτ. Εμμανουήλ Πανταγιά, και του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Γ΄ Αρχιερατικής Περιφερείας, Αιδεσ. Πρωτ. Ιωάννου Νεονάκη, ο οποίος και, κατά προτροπήν του Σεβασμιωτάτου, κήρυξε τον Θείο λόγο, αναφερόμενος στο πρόσωπο της Αγίας Άννης.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του, διότι για τρίτη συνεχή χρονιά συμμετέχει στην Εορτή της Αγίας Άννης στα Χάρκια, συνεχάρη τους ανθρώπους για τη συμμετοχή τους στην Πανήγυρι καθώς και για τη φιλοξενία, η οποία κατά παράδοση πραγματοποιείται κάτω από το μεγάλο πλάτανο πλησίον του Ιερού Ναού.

Ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε επίσης στην αξία της οικογένειας, στο ρόλο της μητέρας και του πατέρα, αλλά και του παππού και της γιαγιάς, και σε όσα αυτά έδωσαν στην ελληνική κοινωνία και πραγματικότητα, ευχόμενος να έχομε όλοι υγεία και δύναμη και να συμμετέχομε στη ζωή της Εκκλησίας. Ιδιαιτέρως ο Σεβασμιώτατος μνημόνευσε τη συμμετοχή των μικρών παιδιών στη Θεία Λειτουργία και στα διακονήματα της Εκκλησίας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ