ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Συμμετείχε στην πανελλήνια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τις Ιογενείς Ηπατίτιδες

0

Στην πανελλήνια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τις Ιογενείς Ηπατίτιδες, την οποία διενήργησε η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος ( Ε.Ε.Μ.Η. ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας, συμμετείχε ο Δήμος Ρεθύμνης φωταγωγώντας το Δημαρχιακό Μέγαρο  με τον συνδυασμό των χρωμάτων κόκκινου - κίτρινου, που έχουν καθιερωθεί ως χαρακτηριστικά της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την Ηπατίτιδα.

Η δράση, η οποία υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά,  εγκρίθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου, προκειμένου το Ρέθυμνο,  μαζί με πλήθος άλλων μεγάλων και μεσαίων  πόλεων της χώρας,  να συμβάλλει στη συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για την πρόληψη της μετάδοσης των Ιογενών Ηπατιτίδων, τη βελτίωση της περίθαλψης και της ποιότητας ζωής, καθώς και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των προσβεβλημένων ατόμων.

Υιοθετώντας λοιπόν, το κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας «Η άγνοια είναι μεταδοτικΗ! Μην… κολλάς σε προκαταλήψεις, ενημερώσου σήμερα για την Ηπατίτιδα», ο Δήμος Ρεθύμνου φωταγώγησε  το Δημαρχείο,  την Κυριακή 28 Ιουλίου2024 (ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας), με τα ενδεδειγμένα χρώματα κίτρινο – κόκκινο,   αναλαμβάνοντας το ρόλο του φορέα διάδοσης του μηνύματος της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης  και σωστής αντιμετώπισης της συγκεκριμένης ασθένειας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ