ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Χάρης Δούκας από το Ρέθυμνο: «Να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ κίνημα»

0

Η συνάντηση με τα στελέχη του κόμματος έγινε στο στο cafe Bankery όπου μίλησε για την υποψηφιότητα του και κάλεσε την Κρήτη να κάνει την μεγάλη ανατροπή, όπως είπε, στις 6 Οκτωβρίου.

Ο Δήμαρχος των Αθηναίων εμφανίστηκε ιδιαιτέρως αισιόδοξος για την προοπτική της υποψηφιότητας του αλλά και για την πορεία του κόμματος του.

«Να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ κίνημα» είπε μεταξύ άλλων δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του πρότασης προς τα στελέχη του κόμματος του. Ειδική μνεία έκανε για την Κρήτη, τονίζοντας πως το νησί κρατά ψηλά τη σημαία του ΠΑΣΟΚ και στις προσεχείς εκλογές θα δώσει μήνυμα ανατροπής. Από την ομιλία του δεν έλειψε ο Ανδρέας Παπανδρέου, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί και πάλι να φέρει μια μεγάλη αντίστοιχη «αλλαγή».

Ειδική μνεία έκανε στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών “Το πρώτο μήνυμα είναι ότι ο κόσμος γύρισε την πλάτη στην πολιτική και στους πολιτικούς» είπε για να συμπληρώσει: «Έχουμε πάνω από 2,5 εκατομμύρια πολίτες που γύρισαν την πλάτη στην πολιτική – 2,5 εκατομμύρια επιπλέον σε σχέση με αυτούς που ψήφισαν πριν από ένα χρόνο στις εθνικές εκλογές. Η αποχή ήταν στο 60%. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μιλήσουμε διαφορετικά: να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, πιο τολμηροί, και να προσπαθούμε να λύνουμε προβλήματα αντί να μελώνουμε και να νερώνουμε θέσεις και απόψεις».

Επιπλέον τόνισε: «Το δεύτερο μήνυμα που αφορά και το χώρο μας ήταν ότι ενώ 1 εκατομμύριο ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πάνω από 1 εκατομμύριο γύρισαν την πλάτη στον κ. Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Μητσοτάκης πήρε ένα μήνυμα, αλλά πήραμε κι εμείς: το ΠΑΣΟΚ πήρε το μήνυμα ότι παρά τις προσπάθειες που έκανε δεν κατάφερε να πείσει ότι αποτελεί μία ξεκάθαρη κυβερνητική επιλογή για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Καταφέραμε να έχουμε μία μικρή αύξηση στα ποσοστά μας, αλλά αυτά είναι μαθηματικά, διότι είχαμε πολύ μεγάλη αύξηση της αποχής. Άρα, η ποσοστιαία αύξηση δεν είναι πραγματικότητα: η πραγματικότητα είναι ότι 100.000 και παραπάνω πολίτες, επιπλέον, μας γύρισαν την πλάτη σε σχέση με τις εθνικές εκλογές».

Ο Χάρης Δούκας μιλώντας στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την ψήφο και την στήριξη τους καλώντας τους να χαράξουν νέα προοπτική για το κόμμα τους.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ