ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την ανανέωση των αδειών των επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών

0

Το Τμήμα Αλιείας Π.Ε. Ρεθύμνης ενημερώνει τους Αλιείς της Π.Ε. Ρεθύμνης ότι, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπενθυμίζεται « σύμφωνα με τον Ν.4647/2019 (ΦΕΚ 204 Α΄) άρθρο 52 «Ρυθμίσεις θεμάτων αλιείας», οι αλιείς, των οποίων οι άδειες των επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών τους λήγουν στις 31-12-2024, πρέπει μέχρι 15/9/2024 να έχουν ολοκληρώσει την υποβολή των στοιχείων αλιευτικής δραστηριότητας για το 2024. Η υποχρέωσή για τους Αλιείς με αλιευτικά σκάφη ολικού μήκους μικρότερο των 10 μ (εκτός αυτών που τηρούν ηλεκτρονικό ημερολόγιο-εκφόρτωση-ERS),είναι να υποβάλλουν ανελλιπώς τις μηνιαίες δηλώσεις παραγωγής, ενώ υποχρεούνται να δηλώνουν μηδενική παραγωγή όταν δεν υπάρχει αλιευτική δραστηριότητα τον μήνα αναφοράς».

Επιπλέον υπενθυμίζονται οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων των άκρως μεταναστευτικών ειδών, τόνου (Thunnus thynnus BFT), μακρύπτερου τόννου (Thunnus alalunga ALB) και Ξιφία (XIPHIAS gladius SWO) σύμφωνα με την αριθ. 4189/340423.31.12.2019 Y.A.:


1.    Για τις ΑΔΕΙΕΣ ΑΛΊΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ ΞΙΦΙΑ(SWO) KAI ΜΑΚΡΥΠΤΕΡΟΥ  ΤΟΝΝΟΥ (ALB)οι ενδιαφερόμενοι πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών θα πρέπει να έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά αίτηση, μέσω του Ολοκληρωμένου Συστήματος Παρακολούθησης της Αλιευτικής Δραστηριότητας (ΟΣΠΑ), μέχρι 31 Οκτωβρίου 2024.


2.    Για τις ΑΔΕΙΕΣ ΑΛΊΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ  ΤΟΝΝΟΥ ( BFT)οι ενδιαφερόμενοι πλοιοκτήτες αλιευτικών σκαφών θα πρέπει να έχουν υποβάλει αίτηση στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας(Π.Ε.) όπου τηρείται ο φάκελος του σκάφους , μέχρι 10 Σεπτεμβρίου2024 και στη συνέχεια να διαβιβαστεί αυτός με συστημένη επιστολή ……………στην Διεύθυνση Αλιείας και Διαχείρισης Αλιευτικών Πόρων…
Οι ενδιαφερόμενοι αλιείς μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αλιείας της Π.Ε. Ρεθύμνης για πληροφορίες και διευκρινήσεις. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2831343804.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ