ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Καθοριστικός ο «ρόλος» του φράγματος Αμαρίου στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στο Ρέθυμνο

0

Καθοριστικός στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης της καταστροφικής πυρκαγιάς που ξέσπασε σε περιοχές του Δήμου Αμαρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου την Τετάρτη 07/08/2024, αναδεικνύεται  ο «ρόλος» του Φράγματος Ποταμών Αμαρίου, που διαχειρίζεται ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης.

Τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή, χρησιμοποιούν τους υδάτινους πόρους της εγκατάστασης, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, καθώς τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος σε συνεννόηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιώργο Τσαπάκο   , έκριναν ότι το Φράγμα Ποταμών Αμαρίου, αποτελεί την πλέον σύντομη - κατάλληλη διαδρομή ανατροφοδότησης των πτητικών μέσων, για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών της κατάσβεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η πληρότητα του Φράγματος Ποταμών Αμαρίου, ξεπερνάει το 98% ενώ η εγκατάσταση ανατροφοδοτείται διαρκώς από τις υπόγειες πηγές της περιοχής, με αποτέλεσμα να μην τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα επάρκειας του υδάτινου δυναμικού της, για την κάλυψη των αναγκών της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του Ρεθύμνου, ακόμη και στις δύσκολες υδρολογικές συνθήκες αυτής της περιόδου.

«Αναδεικνύεται μια ακόμη πτυχή της χρηστικότητας του Φράγματος Αμαρίου. Ευχή όλων μας είναι «αυτή», να μην χρειαστεί στο μέλλον να αξιοποιηθεί, για έναν τόσο καταστροφικό λόγο, όπως ήταν η μεγάλη πυρκαγιά που πλήττει την περιοχή τις τελευταίες ώρες. Ευχαριστούμε θερμά το σύνολο των δυνάμεων πυρόσβεσης που επιχειρούν υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε σε σχετική του δήλωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ