ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Το Αμάρι μετρά πληγές ενώ συνεχίζει να αντιμετωπίζει την πύρινη κόλαση

0

Τα μέτωπα συνεχίζουν να φλέγονται με την φωτιά να καίει το νότο και να απειλεί και τις περιοχές του γειτονικού Ηρακλείου από το απόγευμα. 

Εκατοντάδες άνθρωποι, πυροσβέστες, δασοκομάντος, εθελοντές, και κάτοικοι του Δήμου συνεχίζουν τον αγώνα ελέγχου και κατάσβεσης μιας πυρκαγιάς που από το βράδυ της Τετάρτης και μετά την αναζωπύρωση της Πέμπτης, ήρθε να αλλάξει την εικόνα του Αμαρίου που μπορούσε να περηφανεύεται για τον οικολογικό της πλούτο και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της.

Μελίσσια, απέραντες ελαιοκαλλιέργειες, αμπέλια και τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις έχουν γίνει στάχτη. Και μόνο η περίπτωση των μνημειακών ελαιόδεντρων που καταστράφηκαν, είναι ένα τεράστιο πλήγμα για την περιοχή και την Κρήτη γενικότερα. 

Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουν καεί χωριά και δεν έχουν χαθεί ζωές και αυτό προσμετράται στα θετικά καθώς η απειλή ήταν μεγάλη, οι εκκενώσεις πολλές και η κατάσταση πολλές φορές ανεξέλεγκτη λόγω των ισχυρών ανέμων. 

Η αποψινή βραδιά συνεχίζει να είναι δύσκολη. Αρκετοί άνθρωποι θα μείνουν μακριά από τις εστίες τους και κάποια χωριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. 

Επί ποδός θα μείνουν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις το βράδυ της Πέμπτης αλλά και ολόκληρη την ημέρα της Παρασκευής. 

https://www.youtube.com/shorts/uXnB174OSLs

https://youtube.com/shorts/f6Smu_bX6WQ

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ