ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Προβλήματα υδροδότησης οικισμού στον Κάστελο

0

 Ο υπογράφων Μιχάλης Γεωργίου Σταματάκης από το έτος 2007 είμαι μόνιμο κάτοικος Καστέλου.

Η κατοικία μου με τρεις εν σειρά οικίσεις και μια θερινή κατοικούνται από τον 19ο αιώνα και παλαιότερα.

Οι πιο πάνω οικείες ευρίσκονται στην περιοχή Πάνω Ρούγα

Πώδε Καστέλου, εντός του οικισμού, στον αδιέξοδο κοινοτικό δρόμο βόρεια του Ι.Ν. 12 Αποστόλων προς το ύψωμα «τράπεζα»- Ι.Ν Αγ. Γεωργίου.

Λαμβάνοντας υπόψιν την οξεία κλιματική κρίση, την ανομβρία, τη στάθμη υδροφόρου, ορίζοντα της «Καστελοχαλέπας» από την οποία με άντληση υδροδοτείται και η δεξαμενή βόρεια του οικισμού μας και το γενικότερο πρόβλημα λειψυδρίας κατανοούμε και υπομένουμε.

Ωστόσο, λόγω των συχνών και συνεχώς μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας αιφνίδιων διακοπών υδροδότησής μας, σε τηλεφωνικές μας οχλήσεις προς τη ΔΕΥΑΡ για σχετική πληροφόρηση, ενημερωνόμαστε ότι λόγω της μικρής υγρομετρικής διαφοράς και απόστασης από το υδραγωγείο του οικισμού δεν έχουμε την απαιτούμενη ροή προς τις οικίες μας, όταν η στάθμη του νερού της δεξαμενής ευρίσκεται σε χαμηλή ποσότητα.

Σημειώνουμε ότι οι κατοικίες του Πώδε και Πέρα Καστέλου σε μεγαλύτερη κατωφέρεια σχετικά με την περιοχή μας με κατωφέρεια ροή, υδροδοτούνται έστω και με μικρές διακοπές.

Και στο περιελθόν υπήρξαν διακοπές υδροδότησης μας ανά διαστήματα.

Όμως από 26 Ιουλίου, ως σήμερα έχουμε οξύτατο θέμα έλλειψης νερού. Μόνον για δυο με τρεις ημέρες και για ελάχιστες ώρες εβδομαδιαία σιγοτρέχει νερό στις βρύσες μας και ουδέποτε υπήρξε δυνατότητα λειτουργίας ηλιακών θερμοσίφωνων. Δε γνωρίζουμε χρόνο διακοπής και διάρκεια κάθε φορά. Λειτουργία επίσης πλυντηρίου ρούχων αδύνατον.

Οι πλήρεις διακοπές διαρκούν μέχρι και τέσσερις ημέρες, όπως το τετραήμερο από 14 έως 17 Αυγούστου.

Υπόψη ότι ούτε πισίνα, ούτε αγροτική καλλιέργεια υφίστανται στις πιο πάνω κατοικίες.

Στοιχειώδεις λόγοι υγείας των κατοίκων και υγιεινής των υπόψιν, κατάθεσιν, οικιών επιτάσσουν άμεση επίλυση στο οξύ αυτό πρόβλημα.

Η ΔΕΥΑΡ, ως κατά νόμων αρμόδια , επιβάλλεται να αντιμετωπίσει το θέμα με όποιο τεχνικό έργο ή πρόσθετη ενέργεια απαιτείται.

 

Μιχάλης Γεω. Σταματάκης

Πρώην επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ΥΠΕΣΔΔΑ

Και πρώην διευθυντής Διεύθυνσης Π/θμιαςΕκπ/σης

Ανατ. Αττικής

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ