ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε νέο σχολικό συγκρότημα το 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου

0

Έτοιμο να υποδεχθεί τη σχολική του κοινότητα είναι το 16ο Δημοτικό  Σχολείο Ρεθύμνου  στο νέο  κτίριο που κατασκεύασε ο Δήμος Ρεθύμνης στην περιοχή του λόφου του Τιμίου Σταυρού.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα  που ανεγέρθηκε  σε οικόπεδο εμβαδού 4689,37 τ.μ.  το οποίο κόστισε τελικά 2.389.000 €, που αντιστοιχεί σχεδόν στο ήμισυ του αρχικού προϋπολογισμού του έργου, ενώ για τον εξοπλισμό του διατέθηκαν περίπου 70.000 €.

Ο Δήμος Ρεθύμνης κατάφερε να εντάξει το έργο στο πρόγραμμα του ΥΠ.ΕΣ «Αντώνης Τρίτσης»  απ’ όπου και χρηματοδοτήθηκε.

Το νέο σχολείο συνολικής επιφάνειας  1.371,46 τ.μ., είναι διώροφο, διαθέτει υπόγειο εμβαδού 920,45 τ.μ., άνετες αυλές, γήπεδο μπάσκετ, όλες τις απαιτούμενες αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, κουζίνα, ιατρείο και όλες τις ενδεδειγμένες  υποδομές  για την επαρκή λειτουργία του.

Το χρονικό διάστημα που διανύουμε ολοκληρώνεται η μετακόμιση του σχολείου από τη λυόμενη κατασκευή στην περιοχή του Μασταμπά, που φιλοξενούσε τη λειτουργία του επί δεκαετίες.

Οι μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου, λοιπόν, την προσεχή  Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, θα  καλωσορίσουν τη νέα σχολική χρονιά εγκαινιάζοντας το νέο τους εκπαιδευτήριο!

Βαθιά ικανοποιημένος από τη θετική αυτή εξέλιξη η οποία εκπληρώνει μια επίμονη διεκδίκηση  του Δήμου Ρεθύμνης κι ένα διαχρονικό αίτημα γονέων κι εκπαιδευτικών της τοπικής κοινωνίας ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης δήλωσε τα εξής:

«Παραδίδουμε στην κοινωνία του Ρεθύμνου, ένα ακόμη νέο, σύγχρονο, ασφαλές σχολείο.

Είμαστε συγκινημένοι που καταφέραμε, σε δύσκολους καιρούς, με συντονισμό και καλή συνεργασία, να παραμείνουμε συνεπείς σ’ έναν από τους βασικούς  στόχους μας: να εξασφαλίσουμε στην παρούσα και μελλοντική εκπαιδευτική κοινότητα του Ρεθύμνου, τους εκπαιδευτικούς,  τους γονείς και, κυρίως, τις γενιές των μαθητών/-τριών, σχολεία που να πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και με υποδομές που θα τα καθιστούν ελκυστικά, φιλόξενα και οικεία στα παιδιά, ώστε να νοιώθουν εκεί σαν να βρίσκονται στο  σπίτι τους.

Το 16ο Δημοτικό Σχολείο, αποτελεί αδιαμφισβήτητη απόδειξη υπέρβασης δυσκολιών και ευόδωσης μιας απαιτητικής  προσπάθειας που οφείλει την αίσια έκβασή της στη διεκδικητικότητα, την κατάλληλη προετοιμασία, το συντονισμό  και τη συνέργεια όλων των εμπλεκομένων.

Ιδιαιτέρως ευχαριστώ  όλο το δημοτικό σύστημα, αιρετούς  και υπηρεσίες που εργάστηκαν με συνέπεια και επιμονή, χωρίς να λιγοψυχήσουν μπροστά στις πολλές δυσκολίες και τις αντιξοότητες που συναντήσαμε, τις οποίες ξεπεράσαμε μαζί για να κάνουμε τελικά το όνειρο πραγματικότητα.  Φυσικά,  συνεχίζουμε. Ήδη άλλο ένα στολίδι στην περιοχή  Ρουσοσπίτι,  βρίσκεται σε φάση προχωρημένης κατασκευής ενώ  τα καλύτερα έρχονται ,αφού η μόρφωση των παιδιών μας ήταν και παραμένει για μας  ύψιστη προτεραιότητα. 

Εύχομαι οι αποδέκτες του νέου σχολείου, να έχουν υγεία,  δύναμη και φιλομάθεια για να απολαύσουν και να σεβαστούν το νέο σχολείο που θα τους  υποδεχθεί σε λίγες ημέρες.

Καλή σχολική χρονιά!.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ