ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Στα νοσηλευτικά αζήτητα 13 διαβητικά παιδιά στο Ρέθυμνο - «Ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσουν σε κώμα»

0

 Χωρίς σχολικό νοσηλευτή έχουν μείνει 13 από τα 25 διαβητικά παιδιά δημοτικού στο Ρέθυμνο, με τους γονείς να αγωνιούν καθημερινά για τη ζωή τους, τη στιγμή που απαγορεύεται και οι ίδιοι να βρίσκονται εντός σχολείου αλλά και οι δάσκαλοι να παρέμβουν ιατρικά για να τα σώσουν σε περίπτωση επείγοντος

  •     Αγανάκτηση και φόβος για τον αποκλεισμό γονέων από το σχολικό χώρο
  •     «Θα δει λιπόθυμο το παιδί η δασκάλα και δε θα το βοηθήσει;», λέει γονέας
  •     Για κεντρικό ζήτημα κάνει λόγο η πρωτοβάθμια
  •     Προβληματισμός για τα κριτήρια τοποθέτησης των νοσηλευτών

Στον αέρα βρίσκονται 13 παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και οι οικογένειες τους στο Ρέθυμνο, αφού στα δημοτικά σχολεία που φοιτούν δεν υπάρχει νοσηλευτής, με τη ζωή τους να παίζεται καθημερινά κορώνα γράμματα.

Απελπισμένοι οι γονείς ζητούν λύσεις, καθώς απαγορεύεται η παρουσία τους στο σχολείο, όπως και η οποιαδήποτε ιατρική παρέμβαση από τους εκπαιδευτικούς σε περίπτωση που κινδυνεύσει η ζωή ενός παιδιού.

Σύμφωνα με τους ίδιους, τους προτάθηκε η λύση μεταγραφής σε σχολείο με νοσηλευτή, βρίσκοντάς τους κάθετα αντίθετους αφού το στρες και οι αλλαγές λειτουργούν καταλυτικά στην ασθένεια. Γονείς με εκπροσώπους του Παγκρήτιου Συλλόγου για τον νεανικό διαβήτη, επισκέφθηκαν την πρωτοβάθμια Ρεθύμνου, ώστε να βρεθεί ένας τρόπος να είναι ασφαλή τα παιδιά τους στο σχολείο.

Την ίδια στιγμή, ερωτήματα εγείρονται από τους γονείς σχετικά με τα κριτήρια τοποθέτησης των 7 νοσηλευτών, που επιλέχθηκαν να καλύψουν ανάγκες παιδιών με άλλες ασθένειες.

Δείτε το βίντεο:

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ