ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

FDA: Έγκριση νέας εξέτασης κορωνοϊού με σάλιο

0

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το πρώτο τεστ κορωνοϊού, υπό συνθήκες έκτακτης ανάγκης, όπως ανακοινώθηκε από το Πανεπιστήμιο Rutgers.

Ο FDA έκανε χρήση της δυνατότητας αυτής, προκειμένου να εγκρίνει το τεστ με βάση το σάλιο, που αναπτύχθηκε στο εργαστήριο Rutgers RUCDR Infinite Biologics.

Το τεστ αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Spectrum Solutions και το Accurate Diagnostic Labs. Θα είναι διαθέσιμο μέσω νοσοκομείων και κλινικών που συνεργάζονται με το Πανεπιστήμιο. Η Spectrum Solutions είναι μια εταιρεία που εδρεύει στη Γιούτα και παράγει παρόμοιες συσκευές σάλιου για υπηρεσίες δοκιμών καταγωγής με βάση το DNA.

Τα υπάρχοντα τεστ προϋποθέτουν λήψη δειγμάτων από τη μύτη ή τον λαιμό ενός ασθενούς. Οι υγειονομικοί που τα διενεργούν, έχουν λάβει οδηγίες να πετούν τα γάντια και τις μάσκες αφού έρθουν σε επαφή με έναν ασθενή που μπορεί να έχει τον ιό.

Με την νέα εξέταση, οι ασθενείς θα φτύνουν σε ένα σωλήνα αρκετές φορές, καθιστώντας λιγότερο πιθανή τη μόλυνση του νοσηλευτή ή γιατρού, δήλωσε ο Andrew Brooks, διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής τεχνολογικής ανάπτυξης στο εργαστήριο Rutgers, στην απελευθέρωση του πανεπιστημίου.

"Το τεστ με σάλιο θα βοηθήσει στην παγκόσμια έλλειψη υλικών δειγματοληψίας, θα αυξήσουν τον αριθμό των τεστ, χωρίς να μπαίνουν σε κίνδυνο οι επαγγελματίες Υγείας που συλλέγουν τα δείγματα", δήλωσε ο κ. Brooks. "Θα είναι επίσης σημαντική για άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα, επειδή δεν ξέρουν πόσο καιρό θα είναι έως ότου δεν είναι πλέον μολυσματικά".
Υποστήριξη

Η ειδική ομάδα του Λευκού Οίκου κάλεσε τον Brooks να τον συγχαρεί και να προσφέρει υποστήριξη για την αύξηση των δυνατοτήτων των εξετάσεψν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πανεπιστημίου. Το εργαστήριο Rutgers μπορεί να επεξεργάζεται 10.000 δείγματα ασθενών την ημέρα, σύμφωνα με το πρακτορείο "The Associated Press".

Το FDA έδωσε οδηγίες στο εργαστήριο ότι η εξέταση θα πρέπει να διεξάγεται μόνο "σε περιβάλλον υγειονομικής περίθαλψης, υπό την επίβλεψη εκπαιδευμένου παρόχου υγειονομικής περίθαλψης".

Όλοι οι ασθενείς που λαμβάνουν αρνητικά αποτελέσματα από το σάλιο, πρέπει να κάνουν επιβεβαίωση με άλλη μέθοδο εξέτασης για κορωνοϊό.

 

iatronet.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ