ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αντίδραση κατοίκων για το δρόμο στην Τριόπετρα

0

Αίτηση ακυρώσεως της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την κατεδάφιση του δρόμου στην παραλία της Τριόπετρας κατέθεσαν την π. Δευτέρα στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων κάτοικοι της περιοχής, καταθέτοντας συγχρόνως και αίτηση προκειμένου να ανασταλεί η εκτέλεση του πρωτοκόλλου μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου.

Γράφει η Αθηνά Πετρακάκη

Συγκεκριμένα, κάτοικοι της περιοχής προσβάλλουν την απόφαση που πήρε τον περασμένο Νοέμβριο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία και εξέδωσε πρωτόκολλο κατεδάφισης όχι για 375μ. για τα οποία  είχε ήδη αποφανθεί το ΣτΕ, αλλά για μήκος 1.200 μέτρων του παραλιακού δρόμου.

Στην αίτηση ακύρωσης της απόφασης, η οποία αναμένεται η εκδίκασή της να καθυστερήσει, οι κάτοικοι επικαλούνται όχι μόνο τη διαφορά του μήκους κατεδάφισης αλλά και την τριτανακοπή που έχει ασκηθεί στο ΣτΕ, από το οποίο ζητείται να επανεξεταστεί η προσφυγή που του είχε κατατεθεί από ιδιώτες και είχε οδηγήσει στην απόφαση κατεδάφισης των 375 μ., καθώς ήδη κατατέθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία. Μάλιστα αναφέρεται ότι στην περίπτωση που εκτελεστεί το πρωτόκολλο κατεδάφισης δεν θα υπάρχει για το ΣτΕ αντικείμενο προς εξέταση.

Συγχρόνως στο Διοικητικό Εφετείο Χανιών κατατέθηκε αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της κατεδάφισης του δρόμου, έως ότου παρθεί η απόφαση που αφορά στην αίτηση ακύρωσης.

Οι κάτοικοι της νότιας περιοχής του Αγίου βασιλείου που στη συντριπτική πλειοψηφία τους τάσσονται υπέρ της διατήρησης του δρόμου, κατέθεσαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα το οποίο και ζήτησαν να αποτελέσει και τη θέση του δήμου για το θέμα του δρόμου της Τριόπετρας, πράγμα το οποίο και υπερψηφίστηκε από το σύνολο των συμβούλων.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ

Σχετικά με το Πρωτόκολλο Κατεδάφισης (17-11-2011) του παραλιακού δρόμου 1220μ. στην Τριόπετρα Ακουμίων που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, το Δημοτικό Συμβούλια Αγίου Βασιλείου κατά τη συνεδρίαση του στις 18 Ιανουαρίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00, κατόπιν αιτήματος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Τοπικής Κοινότητας Ακουμίων, εξέδωσε έπειτα από διαλογική συζήτηση το παρακάτω ψήφισμα.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αγίου Βασιλείου αντιλαμβανόμενο την ανάγκη να εκφράσει την έντονη ανησυχία των δημοτών του, στο ενδεχόμενο να αποκοπεί η οδική σύνδεση μεταξύ των παραλιακών Τοπικών Κοινοτήτων οικισμών και τουριστικών προορισμών της περιοχής (Αγία Γαλήνη, Μέλαμπες, Σακτούρια, Ακούμια, Αγαλιανός, Κεραμέ, Δρυμισκιανό Αμμούδι, Πρέβελης, Δαμνόνι και Πλακιάς) δηλώνει ότι θα διεκδικήσει με κάθε νόμιμο μέσο την διατήρηση της οδικής προσβασιμότητας.

Επιπλέον, στηρίζει κάθε νομική προσπάθεια φυσικών προσώπων και φορέων της περιοχής που αποσκοπούν στην απρόσκοπτη οδική επικοινωνία των περιοχών του παραλιακού μετώπου του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Τέλος, ανακοινώνει ότι εγκρίνει την ανάθεση σε μελετητικό γραφείο της εκπόνησης νέας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), προκειμένου να τηρηθεί η νομοθεσία για το περιβάλλον και να επιτρέπεται πλέον η ελεύθερη πρόσβαση και χρήση της παραλιακής οδού που δίνει αναπτυξιακή ώθηση όχι μόνο στον Δήμο Αγίου Βασιλείου αλλά σε όλη τη νότια Κρήτη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ