ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

ΡΕΘΥΜΝΟ: Ο κροκοδειλάκιας ψάχνει για το «Σήφη»

0

Έφτασε χθες το βράδυ στη τεχνητή λίμνη του Φράγματος των Ποταμών ο διάσημος κροκοδειλάκιας Ολιβιέ Μπερά, προκειμένου να παγιδεύσει τον άτακτο Σήφη που με τα καμώματά του έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον ολόκληρου του κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα ο γαλλικής καταγωγής «γητευτής» των κροκοδείλων γνωστός και μέσα από το Discovery Channel, έφτασε χθες το βράδυ στη λίμνη, όπου ξεκίνησε τις αναγνωριστικές επισκέψεις με βάρκα.

Όπως τόνισε ο  Διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων, του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Βαγγέλης Μαμαγκάκης «όλα όσα ζήτησε ο ξένος επισκέπτης, προκειμένου να βοηθηθεί στην παγίδευση του Σήφη, είναι έτοιμα για να τα χρησιμοποιήσει».

Χαρακτηριστικό είναι ότι ανάμεσα σε αυτά που ζήτησε είναι μια βάρκα με μηχανή κι ένα κανό, ενώ το σχοινί που θα χρησιμοποιήσει στην επιχείρηση το έφερε μαζί του ο ίδιος.

Οι αναγνωριστικές επισκέψεις που ξεκίνησαν χθες το βράδυ, συνεχίστηκαν και σήμερα το πρωί αλλά και το απόγευμα, με τον διάσημο κροκοδειλάκια να προσπαθεί να έρθει πιο κοντά τόσο στο περιβάλλον που ζει το ερπετό, όσο και στις αντιδράσεις του.

Σύμφωνα με το κ. Μαμαγκάκη, ο Ολιβιέ Μπερά, εκτός από την παγίδευση του Σήφη, πρόκειται να ερευνήσει και το ενδεχόμενο της ύπαρξης δεύτερου ερπετού στη λίμνη του Φράγματος, χωρίς όμως ακόμα να έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη και δεύτερου κροκόδειλου.

Ο ίδιος ο Μπερά πάντως, είναι αισιόδοξος για την έκβαση της επιχείρησης, η οποία πραγματοποιείται από σήμερα σε αποκλεισμένη περιοχή, ώστε να διασφαλιστεί η απαραίτητη ησυχία κατά το εγχείρημα, καθώς όπως έχει δείξει το πρόσφατο παρελθόν, το ερπετό ενοχλείται από την ανθρώπινη παρουσία κι αλλάζει τις συνήθειές του.

Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί ότι οι τέσσερις παγίδες που είχαν στηθεί στα σημεία που «σύχναζε» εδώ κι ένα μήνα δεν κατάφεραν να τον δελεάσουν, παρά το «λαχταριστό, για το ίδιο  το ερπετό, περιεχόμενο τους.

ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ