ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εποχή των δόσεων του Κώστα Τσιμπίδη

0

Στις δεκαετίςε 1950 – 1960 ευρήσκοντο σε πλήρη έξαρση δύο δρόμοι ανάπτυξης. Ο ένας οδηγούσε στην εξωτερική μετανάστευση, κυρίως προς τη Γερμανία αλλά και σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Ο άλλος στην εσωτερική μετανάστευση, κυρίως στην Αθήνα αλλά και σ’ όλη την Ελλάδα. Τότε η ανοικοδόμηση στο λεκανοπέδιο της Αττικής νόμιμα ή αυθαίρετα έτρεχε με ταχείς ρυθμούς. Εκείνο τον καιρό θυμάμαι καθημερινά σ’ όλα τα ΜΜΕ  της εποχής κυριαρχούσε η διαφήμιση ΟΛΑ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ» οικόπεδα με δόσεις, έπιπλα, ηλεκτρικά είδη, σπίτια…ΟΛΑ ΟΛΑ με δόσεις και μάλιστα άτοκες.

Όλα τα μαγαζιά, ότι είδη κι αν πουλούσαν, στη βιτρίνα έγραφαν με μεγάλα γράμματα ΟΛΑ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ. Από τον πρώτο χρόνο κιόλας της δεκαετίας του 1980 η εποχή των δόσεων δίνει τη σκυτάλη στην εποχή των δανείων. Τα πάντα με δάνειο, τα δάνεια και κάθε λογής πιστωτικές κάρτες κατακλύζουν την αγορά. Τα πάντα με δάνειο και κάρτες. Αλλά όπως είναι φυσικό ο χρόνος τρέχει, η εποχές συνεχώς αλλάζουν. Η εποχή των δανείων πέρασε και ξαναγυρίσαμε στην εποχή των δόσεων, όχι όμως τότε που ο κόσμος αγόραζε με δόσεις, αλλά να πληρώνουμε τους φόρους μας με δόσεις.

Τα τελευταία χρόνια όλες οι εθνοσωτήριες κυβερνήσεις που εναλλάχθηκαν την εξουσία καθημερινά μας βομβάρδιζαν από όλα τα ΜΜΕ για το εάν και πως θα έπαιρναν τη δόση τους. Και μάλιστα ήταν και αριθμημένες. Μόλις έπαιρναν τη μια δόση αμέσως ψάχνονταν πως θα εξασφάλιζαν την επόμενη ακριβώς όπως κάνει ο κάθε τοξικομανής.

Αφού λοιπόν αυτή η εθνοσωτήρια συγκυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων με την ευγενική και πατριωτική στήριξη Κουβέλη, με τα μνημόνια και όλους αυτούς τους φορομπηχτικούς νόμους που ψήφισαν, φτωχοποίησαν όλοι τον Ελληνικό λαό, πάλι για το καλό μας τάχατε, κόπτονται αν οι δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ  είναι πέντε ή έξι. Μη βασανίζεστε για τον αριθμό των δόσεων, αυτές κρατήστε της για δικό σας.

Ο λαός για να ανασάνει χρειάζεται δουλειά, λεφτά, ανάπτυξη, που όμως κάτι τέτοιο δε φαίνεται στον ορίζοντα. Οι δόσεις είναι καλές όταν ο κόσμος έχει λεφτά, όταν τα λεφτά κατάντησαν είδος πολυτελείας, τι να τις κάνουμε τις δόσεις, πως θα τις πληρώσουμε.

Μετά την μεταπολίτευση ΔΥΟ ήταν οι επιβήτορες που εναλλάσσονταν στην εξουσία, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέχρι σήμερα, αν ο λαός μας ζει σήμερα σε κόλαση ή παράδεισο η ευθύνη βαραίνει εξ’ ολοκλήρου και ΜΟΝΟ τα ΔΥΟ αυτά κόμματα.

Προκαλούν λοιπόν τον Ελληνικό λαό ασυστόλως και κατ’ εξακολούθηση όταν μας λένε για δόσεις και πρωτογενή πλεονάσματα, και από την άλλη η περιβόητη λίστα ΛΑΝΓΚΑΡΤ να φυλάγεται επιμελώς στα πολυτελή συρτάρια.

 

Κώστας Τσιμπίδης

Συνταξιούχος ΟΓΑ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ