ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λύκειο των Ελληνίδων Ρεθύμνης: Ένα σπάνιο «Δώρο»

0

Από το Λύκειο των Ελληνίδων Ρεθύμνης (Φέφη Βαλαρή)

Στο τέλος την θαυμάσια εκδήλωσης «Ο Παντελής Πρεβελάκης και το Ρέθυμνο», του Λαογραφικού Μουσείου της πόλης μας, η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Ρεθύμνης ,εκ μέρους του Σωματείου, πρόσφερε ένα «Δώρο» στον τελευταίο ομιλητή και αντιπρόεδρο του Μουσείου, ιατρό κ.Γιώργο Αγγελιδάκη ως εκπροσώπου της οικογένειας της αείμνηστης Άννας Αποστολάκη.

Το «Δώρο» συμπεριελάμβανε φωτοαντίγραφα τεσσάρων σπάνιων έργων-πονημάτων της Άννας Αποστολάκη καθώς και ένα Ανάτυπο από το Δελτίο του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνών του 1964, που αναφέρεται σ’ αυτήν.

Η συγγραφέας, υπήρξε ως γνωστόν, ερευνήτρια και μελετήτρια της Ελληνικής Παράδοσης, φιλόλογος, Διευθύντρια του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης Αθηνών επί σειρά δεκαετιών και εξαίρετη συνεργάτης της περίφημης Καλλιρρόης Σιγανού Παρρέν σαν μέλος του Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνών.

Τα πολύτιμα πρωτότυπα όλων αυτών των έργων, μεταξύ άλλων, δώρισε στο Λύκειο των Ελληνίδων Ρεθύμνης τον Μάϊο του 2014, ο άξιος ερευνητής-μελετητής και συλλέκτης, Ρεθεμνιώτης  κ.Γεώργιος Εκκεκάκης  για την βιβλιοθήκη του…μια υπέροχη πραγματικά πνευματική παρακαταθήκη για τον τόπο.

Ο κ.Γιώργος Αγγελιδάκης παρέλαβε εκ μέρους της οικογενείας της Άννας Αποστολάκη το «Δώρο» αυτό με συγκίνηση και χαρά και η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Ρεθύμνης ευχαρίστησε θερμά την κ.Φαλή Βογιατζάκη ,Πρόεδρο του Λαογραφικού Μουσείου που είχε την ευγενή καλοσύνη να φιλοξενήσει στην εκδήλωση του, την προσφορά αυτή του Λυκείου που αφορά ένα ακόμα αλησμόνητο, άξιο τέκνο του.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ