ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ενημέρωση σχετικά με το θέμα της Π.Ε. Σ.Π. Περιβολίων στις 8 Μαρτίου 2015

0

Η Επιτροπή κατοίκων – ιδιοκτητών Περιβολίων σχετικά με την πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλης και σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε στις 09-01-15 ενημερώνει ότι έγιναν τα εξής:

α.    Κατάθεση πρότασης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 21-01-15 στο Δημαρχείο. Επί της ουσίας η Επιτροπή πρότεινε να εξετασθεί το ενδεχόμενο ο Δήμος να απευθυνθεί σε φορέα που έχει τις κατάλληλες πολεοδομικές και νομικές γνώσεις για να μελετήσει το συγκεκριμένο θέμα και στην συνέχεια να κατατεθεί εκ μέρους του Δήμου μια σοβαρή και τεκμηριωμένη πρόταση για διαπραγμάτευση, με σκοπό την εξεύρεση μιας κοινής αμοιβαίας λύσης. Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση ο Δήμαρχος δήλωσε ότι άμεσα θα μελετήσει το νέο νομοθετικό πλαίσιο (Ν.4315/14) με την Τεχνική Υπηρεσία και έκρινε ότι πρέπει να γίνει παρέμβαση στο αρμόδιο Υπουργείο (Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας).

β.    Συνάντηση στο Ηράκλειο στις 09-02-15 με τον αρμόδιο χειριστή θέματος από πλευράς Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.

Με βάση τα παραπάνω η Επιτροπή συγκαλεί γενική συνέλευση στις 8 Μάρτη 2015 στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων στα Περβόλια), με σκοπό να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για τις δυνατότητες επίλυσης του ζητήματος των Περιβολίων, που υπάρχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Παρακαλούνται εκτός από τους άμεσα ενδιαφερομένους που έχουν λάβει ειδοποιητήρια βεβαίωσης οφειλών από το Δήμο, να προσέλθουν και όσοι κάτοικοι /ιδιοκτήτες της περιοχής Περιβολίων επιθυμούν, ακόμα και εάν ανήκουν στην κατηγορία αυτών που έχουν αποπληρώσει τις οφειλές τους ή αναμένουν να λάβουν αποζημίωση, καθότι οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης να επηρεάσουν άμεσα την οικιστική ανάπτυξη της περιοχής. Θα σας ενημερώσουμε και για την επέκταση σχεδίου πόλεως της περιοχής μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Θεωρούμε θετικό ότι το Δημοτικό σύστημα δεσμεύτηκε για νέα συνάντηση τη Δευτέρα 2 Μαρτίου στο Δημαρχείου με θέμα το οικιστικό και το Ν. 4315/14 έστω και στο «παρά-ένα» ελπίζουμε να βρεθεί λύση για να αποφευχθούν δικαστικές περιπέτειες αλλά και να δικαιωθούν επιτέλους οι ταλαιπωρημένοι Περβολιανοί.

Περιβόλια, 26-02-2015

Η Επιτροπή κατοίκων – ιδιοκτητών Περιβολίων

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ