ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Τα Ανώγεια "ξεσηκώνονται" για την μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων

0

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ανωγείων κατά την διάρκεια της Έκτακτης Συνεδρίασης την Παρασκευή 24-04-2015, για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος, μετά από ενδελεχή συζήτηση αποφάσισε κατά πλειοψηφία και εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα :

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων.

  1. Για την ίδια την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου δεν μας βρίσκουν σύμφωνους από θέση αρχής τέτοιου είδους χειρισμοί και πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση όφειλε να ενημερώσει και να διαβουλευτεί με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης και το λαό πριν το αποφασίσει.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι αυτοτελής Οικονομικά, δημοσιονομικά και διοικητικά στοχεύοντας στη διαφάνεια, τη συλλογικότητα και τη δημοκρατία.

  1. Ως προς την ουσία του θέματος που ιδιαίτερα σήμερα δεν είναι μόνο τεχνικό αλλά κυρίως πολιτικό οφείλουμε να πάρουμε θέση.

Δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι η χώρα μας κάνει μια τεράστια προσπάθεια διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας με στόχο να βγούμε από την οικονομική κρίση- που μας έφεραν οι προηγούμενες πολιτικές- με όρθια την κοινωνία και χωρίς άλλα υφεσιακά μέτρα.

Η χώρα οδηγείται σε οικονομική ασφυξία από ντόπια και ξένα κέντρα. Ο στόχος φανερός. Να πιστέψει ο λαός μας και οι λαοί της Ευρώπης ότι η πολιτική της λιτότητας που επιβάλει ο νεοφιλελευθερισμός είναι μονόδρομος.

Σαφώς και σήμερα τα πράγματα είναι κρίσιμα.

Εμείς πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις χρησιμοποιώντας όλες τις δυνάμεις, τα μέσα και τους πόρους που διαθέτει για ένα θετικό αποτέλεσμα, μέσα στην Ευρώπη, αλλά χωρίς νέα πρόσθετα μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και αυτό πιστεύουμε ότι στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού πέρα από τις όποιες κομματικές σκοπιμότητες.

Όσο η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με αποφασιστικότητα και σύνεση προς όφελος του ελληνικού λαού αποτελεί χρέος μας να στηρίξουμε τις προσπάθειες της.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ