ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Παραμυθιάσματα και Μυθοπλαστίες Ασθενούντων του Γιάννη Ηλιάκη

0

ΛΟΓΟΣ ΚΕΝΟΣ ΚΕΝΩΝ

Ο Μεσαίωνας δεν είναι μόνο μια ιστορική περίοδος. Είναι και νοοτροπία, η οποία ενυπάρχει στην άγνοια, στην ημιμάθεια, στην αμάθεια και στην αδιαφορία μεγάλου κοινωνικού συνόλου. Διαχρονικά στο φανατισμένο όχλο, που επηρεάζεται από άλλους αμαθείς σαλταδόρους, πονηρούς που ερμηνεύουν τα πάντα κατά το δοκούν και προσδοκούν οφέλη δια την ιδιοτέλειαν τους. Εκμεταλλευόμενοι, ιδεοληψίες, διδαχές, νόμους και προφήτες, που εξυπηρετούν αποστεομένας θρησκευτικάς πολιτικάς και κοινωνικάς αντιλήψεις.

Στα μυθεύματα και στις δαιμονοποιήσεις, στους κανόνες και στα μέτρα που δημιουργούν και «ασπάζονται» και υποκριτικώς «πιστεύουν» πρέπει να υποτάσσονται, να πιστεύουν, να ευθυγραμμίζονται και να προσαρμόζουν τη ζωή τους όλοι οι άνθρωποι, όπου γης. Αλλιώς θα πρέπει να καούν ως άπιστοι. Ή να βασανιστούν, να αφοριστούν μέχρι να πιστέψουν, να μετανοήσουν δια τας «ειδωλολατρικάς» ιδέας αυτών. Η σαρία των σαρικοφόρων τζιχαντιστών απλώνεται. Το κοράνιο και γενικά οι πάσης φύσεως και χρήσεως «πιστοί» απορρίπτουν, την παιδεία και την αμφισβήτηση. Με παροπίδες η αγέλη και ο όχλος πρέπει να οδηγείται εις τας οδούς που εκείνοι ορίζουν και εις τας αντιλήψεις που εκείνοι επιβάλλουν χωρίς αντιρρήσεις.

Βαρέως ασθενούντες εξυπηρετούν και υπηρετούν την εκάστοτε πολιτικήν και θρησκευτικήν εξουσίαν, έχομεν καλοθελητάς, πονηρούς και φαύλους εθελοντάς με το αζημίωτον πάντα. Η υποκρισία, το ψεύδος, η στρεψοδικία, τα ιδεολογήματα και οι ψευτοευσεβισμοί είναι το μοναδικό έργο της ζωής των. Απέραντο κουβεντολόι, με απίθανες θεωρίες χωρίς ίχνος πράξεων. Κενοί με κενά λόγια.

Τζαμί – Τέμενος δια τας προσευχάς των πιστών του Προφήτου υπάρχει εις το μέσον της Αθήνας παλαιόθεν. Ας το αποκαταστήσει η Κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τας θρησκευτικάς ανάγκας των ορδών των Τζιχαντιστών. Θα ήταν όμως περισσότερο χρήσιμο ένα σχολείο για τους πάσης φύσεως, παρανόμως και σκοπίμως «επισκέπτας». Δια την εκμάθησιν της Ελληνικής γλώσσης και του Ελληνικού πολιτισμού. Ας αφήσουν οι πονηροί κατά μέρος τη δημαγωνία, για τα Τζαμιά, τις λειψανολογίες, τις θεοκτονίες, τις λαδολογίες, τις νερολογίες, τις οστεολογίες, και κάθε είδους και χρήσης περιφορές για εμπορικούς και «σωτηριολογικούς» πολιτικούς σκοπούς. Έχουμε χορτάσει. Για άλλα πονάμε.

 

Ηλιάκης Γιάννης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ