ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ξανάρχισαν οι ανασκαφές στην αρχαία Ζώμινθο...

0

Δύο μήνες μετά τις καταστροφικές ζημιές που υπέστη ο αρχαιολογικός χώρος της Ζωμίνθου στ’ Ανώγεια Ρεθύμνου, ξεκίνησαν και πάλι οι ανασκαφές για την περίοδο του καλοκαιριού.

Η ανασκαφή στην αρχαία Ζώμινθο, έχει φέρει στο φως έναν μινωικό οικισμό της περιόδου 1900-1400 π.Χ., τον οποίο -όπως λένε- οι ίδιοι οι Ανωγειανοί είναι αποφασισμένοι να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού.

Αναλυτικότερα, το "χτύπημα" των βανδάλων στον αρχαιολογικό χώρο της Ζωμίνθου στα Ανώγεια Ρεθύμνου δεν στάθηκε ικανό για να ματαιώσει τα σχέδια της ανασκαφικής ομάδας της αρχαιολόγου, Έφης Σαπουνά - Σακελλαράκη.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα των ανασκαφών, η ομάδα της αρχαιολόγου αλλά και οι περίπου είκοσι Ανωγειανοί που μετέχουν στο κλιμάκιο των εργασιών, έβαλαν στόχο να αποκαταστήσουν την Αρχαία Ζώμινθο, μετά την καταστροφική δράση των αρχαιοκάπηλων στις 29η Απριλίου.

Η ανασκαφή στην αρχαία Ζώμινθο, έχει φέρει στο φως έναν μινωικό οικισμό της περιόδου 1900-1400 π.Χ. Πρόκειται δηλαδή, για ένα ακόμα αρχαιολογικό θησαυρό, τον οποίο διαφυλάττουν ως κόρη οφθαλμού οι Ανωγειανοί.

Σύμφωνα με στοιχεία του πρωτεργάτη της ανασκαφής, αρχαιολόγου Γιάννη Σακελαράκη, στα μινωικά χρόνια περνούσε από τη Ζώμινθο ο ιερός δρόμος που ξεκινούσε από το ανάκτορο της Κνωσού και κατέληγε στο ιερό σπήλαιο του Ιδαίου Άντρου, το οποίο σήμερα είναι επισκέψιμο για τους τουρίστες.

neatv.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ