ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλοκαιρινή γιορτή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

0

Την ετήσια καλοκαιρινή γιορτή του πραγματοποίησε στο Σπίτι Πολιτισμού την περασμένη Παρασκευή 28 Αυγούστου το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), το οποίο συμμετέχει στην υλοποίηση της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για ωφελούμενες μητέρες» της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, υπό την εποπτεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ρεθύμνης (Κ.Ε.ΔΗ.Ρ).

Σκοπός του Κ.Δ.Α.Π. είναι η δημιουργική απασχόληση παιδιών ηλικίας 6-12 ετών εκτός σχολικού ωραρίου και η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους με ομαδική δραστηριότητα. Οι δράσεις (μουσική, χορός, γυμναστική, θέατρο, ζωγραφική, κατασκευές, διάβασμα, παιγνίδι) που πραγματοποιούνται στην συγκεκριμένη Δομή, δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να αναδείξουν τη δημιουργικότητα τους, να βελτιώσουν τις εκφραστικές τους δυνατότητες, να ψυχαγωγηθούν και, βεβαίως, να απομακρυνθούν από την απομόνωση του σύγχρονου τρόπου ζωής που θέλει τα παιδιά παθητικούς δέκτες της σύγχρονης τεχνολογίας που έχει εισβάλει σε κάθε σπίτι. Τέλος, στόχος του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών είναι να μπορούν τα παιδιά να δημιουργούν νέες φιλίες και να επικοινωνούν μεταξύ τους σε κλίμα ελευθερίας και ασφάλειας και με απόλυτο σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και προσωπικότητα του κάθε παιδιού εκ μέρους των υπεύθυνων παιδαγωγών.

Στην φετινή γιορτή, η διοίκηση της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. και οι γονείς και συγγενείς των παιδιών, απόλαυσαν ένα διασκεδαστικό και πρωτότυπο πρόγραμμα που, με ιδιαίτερη φροντίδα και πολύ μεράκι, οργάνωσαν οι εκπαιδευτές του Κ.Δ.Α.Π. και υλοποίησαν τα παιδιά στην φιλόξενη σκηνή του Σπιτιού του Πολιτισμού μέσα σε δύο ώρες γεμάτες χαρά, δημιουργία, χορό, μουσική και θέατρο.

Στην εκδήλωση απηύθυνε τον θερμό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. κ. Ηλιάκης Κωνσταντίνος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε το προσωπικό του Κ.Δ.Α.Π. για την περισσή φροντίδα με την οποία περιέβαλαν και φέτος τα 30 παιδάκια της Δομή και για την αγάπη και το ζήλο με τα οποία τα καθοδήγησαν σε κάθε κοινωνική, εκπαιδευτική και δημιουργική τους δράση, αποχαιρέτησε τους γονείς και τα παιδιά με την ελπίδα και την ευχή ότι αυτή η τόσο σημαντική Δομή τόσο για τον Δήμο Ρεθύμνης όσο και για την Κ.Ε.ΔΗ.Ρ., θα συνεχίσει απρόσκοπτα και τη νέα σχολική σεζόν την δράση της μέσω του Ε.Σ.Π.Α. Στη συνέχεια, το προσωπικό του Κ.Δ.Α.Π. ευχαρίστησε με τη σειρά του την διοίκηση της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. και τους γονείς των παιδιών για την γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία που είχαν.

Την παράσταση βέβαια έκλεψαν οι μικροί «ηθοποιοί», «χορευτές» και «τραγουδιστές» του Κ.Δ.Α.Π. οι οποίοι κέρδισαν τις εντυπώσεις επί σκηνής με το ταλέντο τους και το κέφι τους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ