ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Πυρετώδεις συσκέψεις στο Μαξίμου

0

Στον απόηχο της έκθεσης της Κομισιόν στην οποία γίνεται λόγος ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2016, το κυβερνητικό επιτελείο βρίσκεται σε εγρήγορση ενόψει τoυ Eurogroup της 9ης Μαϊου.

Από το πρωί ο πρωθυπουργός συνομιλεί με τους στενούς του συνεργάτες με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο κυριολεκτικά να πηγαινοέρχεται στο Μαξίμου. Νωρίτερα ο υπουργός συνομίλησε με τον Γάλλο ομόλογό του, οι θέσεις του οποίου είναι πολύ κοντά στις ελληνικές, ενώ σε συνομιλία Τσκαλώτου – Σόιμπλε, ο Γερμανός υπουργός συνέχισε να κρατά κλειστά τα χαρτιά του, δημιουργώντας προβληματισμό στην Αθήνα.

Αργά το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες, οι οποίοι μετέχουν σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Σημειώνεται ότι κομβικής σημασίας θα είναι η συνάντηση που αναμένεται να συγκαλέσει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ με τους υπουργούς Οικονομικών της Ελλάδας, Γερμανίας και Γαλλίας, παρουσία και των επικεφαλής των τριών θεσμών προκειμένου να καθορίσουν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η συζήτηση στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Δευτέρα, η οποία, ωστόσο, δεν έχει ακόμη “κλειδώσει”.

Στόχος πάντως της Αθήνας παραμένει η αύξηση της επιρροής στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έτσι ώστε η πίεση προς το Ταμείο να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Το γεγονός πως μέχρι τώρα δεν έχει διαφανεί καμία προσέγγιση μεταξύ Αθήνας και ΔΝΤ για τα προληπτικά μέτρα έχουν ρίξει ήδη τον πήχη των προσδοκιών για μια σύντομη λύση και όπως είχε δημοσιεύσει το NEWS 247 ενδεχομένως όλα να παραπεμφθούν στο τακτικό Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Η τρίμηνη αξιολόγηση που επιμένει να θέλει το Ταμείο, η μη ανάμειξη του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στα μέτρα που θα προβλέπονται, η μη αποδοχή των στοιχείων της Eurostat, οι περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και οι απολύσεις στο δημόσιο είναι το «χάσμα» που υπάρχει αυτή τη στιγμή με το Μέγαρο Μαξίμου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ